Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Rukomet

Objavio: P.R.

30. 10. 2017. 12:51 >> 12:20

MILOŠ VUJOVIĆ

"Na pobjedu protiv svih, takav smo narod"

Rukometnu reprezentaciju Crne Gore u grupnoj fazi na Evropskom prvenstvu u Zagrebu čekaju Njemačka, Slovenija i Makedonija, pa se nekako logično nameće da će "lavovi" protiv Makedonaca tražiti bodove koji će značiti plasman u drugu fazu.

“Lavovi” su počeli da oštre zube za predstavu koju su zaslužili ogromnim srcem… Do Evropskog prvenstva ostalo je nešto više od dva mjeseca, a crnogorski rukometaši su EHF nedjelju iskoristili da u Podgorici protiv Češke krenu sa pripremama za spektakl u Hrvatskoj.

Bez Vuka Borozana, Vaska Ševaljevića, Nemanje Grbovića i Žarka Pejovića, “lavovi” su upisali pobjedu i poraz protiv Čeha, a u trijumfalnoj priči naš najefikasniji igrač (osam golova) bio je trenutno prvi strijalac mađarskog šampionata Miloš Vujović.

Upravo smo našeg sjajnog krilnog igrača pitali koliko su pomeuta dva meča donijela selekciji Dragana Đukića…

“Iz mog ugla mnogo. Vidjeli smo koliko možemo i u kakvom se stanju nalazimo, šta treba da popravimo, a šta da zadržimo. Bitno je što su karakter, želja i volja uvijek tu, što smo jaka ekipa, bez obzira što su nam falili određeni igrači. Naravno, ostaje dosta stvari da se popravi kada su u pitanju odbrana i napad, ali sve se to može riješiti”, istakao je Vujović za Dnevne novine.

Treba nam svaki lav

Utakmice sa Češkom na najbolji način iskoristili su Nebojša Simić i Stevan Vujović, momci koje je među “lavove” vratio selektor Đukić.

“Zaista su nam donijeli novu energiju koja nam je potrebna. Svaki pojedinac u ovoj ekipi je jako bitan, jer mi nismo Francuska ili Španija koje imaju mnogo igrača na vrhunskom nivou”, istakao je Vujović.

Majstor Tatabanje je potencirao i nastup svih ostalih igrača…

“Momci koji su odigrali ova dva meča, praktično uglavnom iz druge postave, pokazali su nevjerovatan karakter i volju – iznenađen sam pozitvno i srećan sa te strane”, dodao je Vujović.

Na pobjede, takav smo narod

Crnu Goru u grupnoj fazi na Evropskom prvenstvu u Zagrebu čekaju Njemačka, Slovenija i Makedonija, pa se nekako logično nameće da će “lavovi” protiv Makedonaca tražiti bodove koji će značiti plasman u drugu fazu. Nešto što naši rukometaši čekaju još od 2008.

“Da, iskreno najviše očekujemo od tog duela sa Makedonijom, najviše ćemo koncentracije posvetiti tom duelu… Međutim, to ne znači da ćemo previše respektovati Njemačku i Sloveniju. Punom parom, maksimalno i na pobjedu ćemo igrati sve tri utakmice. Takav smo tim, takav smo narod”, jasan je Vujović.

Da li je vrijeme za taj korak više u odnosu na prethodna prvenstva?

“Ne treba puno trošiti riječi o kvalitetu naših rivala na Evropskom prvenstvu, ali kako sada stvari stoje i kako naši igrači nastupaju u svojim klubovima, mislim da kao ekipa i kada smo svi zdravi i na okupu možemo puno da napravimo. Tačnije tvrdim to! Isto tako mislim i tvrdim da je vrijeme za korak više. Kada smo svi kao jedno onda znam da zaslužujemo da prođemo grupu”, zaključio je Miloš Vujović.

Prvi tobdžija mađarske lige

Miloš Vujović je trenutno prvi strijelac mađarskog prvenstva, prošlu sezonu je završio kao drugi najbolji, a od kada igra za Tatabanju uvijek među tri najefikasnija. Čini se da je odlazak u Mađarsku bila prava odluka…

“Moram istaći da me je pogledala sreća kada se odlučio da pređem u Tatabanju i odem kod trenera Vladana Matića, koji je uvijek imao razumijevanja za mene i sve nedostatke koje sam imao igrajući sa slabije timove”, istakao je Vujović.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније