Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Rukomet

08. 08. 2017. 11:52 >> 11:23
1

TALENTOVANA PIVOTKINJA

Pred Nikoletom blistava karijera

Mladoj pivotkinji Budućnosti i pionirske reprezentacije Crne Gore Nikoleti Pejović predviđaju blistavu karijeru.

Već dvije godine Nikoleta Pejović je članica pionirske reprezentacije Crne Gore, a nedavno je bila učesnica 18. rukometnog kampa Šampion na Ivanovim Koritima, u organizaciji Udruženja trenera i Rukometnog saveza Crne Gore.

"Bilo je zaista lijepo na Ivanovim Koritima u društvu ostalih članica pionirske reprezentacije. Naporno se radilo i na kondicionom planu i na tehnici i taktici. Bila je to prilika da još više napredujemo pod vođstvom trenera pionirske reprezentacija Gabrijele Markoč i ostalih stručnjaka koji su bili uključeni u drugu smjenu u tradicionalnog kampa čiji je osnivač prof. dr Dobrislav Vujović", kaže talentovana 14-godišnja pivotkinja Budućnosti.

Zanimljivo je da je Nikoleta Pejović zavoljela rukomet zbog svoje bake Grete Koljenović - Ćopkov, koja je svojevrmeno bila brzo i ubojito krilo prvoligaških timova Budućnosti i Danilovgrada.

"Počela sam da treniram sa 7 godina, ali za razliku od bake Grete, koja je i dalje redovna na veteranskim turnirima, ja pokrivam poziciju pivota. Zahvalna sam mom prvom treneru Filipu Adžiću, kao i Milanki Šćepanović i Novaku Ristoviću. Sada na treninzima upijam svaku riječ Gabrijele Markoč", ističe Nikoleta.

Uzor ovoj perspektivnoj rukometašici je Dragana Cvijić, donedavni kružni napadač Budućnosti, a posebno omiljene igračice su joj Rumunka Kristina Neagu i Milena Raičević.

Proglašena je za najboljeg pivota na turniru u Baru 2016. godine, a bila je veoma zapažena i na medjunarodnom takmičenju u Beogradu takođe prošle godine.

Nikoleta vrijedno trenira i nada se da će dostići i prestići svoju baku Gretu.

Željko Šoć, Radio Crne Gore

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније