Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Rukomet

25. 06. 2013. 19:56   >>  19:56

BLIZU POLUFINALA

Crna Gora bolja od Italije

Ženska crnogorska reprezentacija danas je savladala Italiju 19:18 (13:13), u trećem kolu grupe A Mediteranskih igara u Turskoj, i na taj način praktično osigurala plasman u polufinale.

To je druga pobjeda "Zlatnih lavica" u turskom Mersinu, pa su kolo prije kraja grupne faze blizu plasmana u polufinale. Potreban je samo bod u meču protiv slabašnog Alžira kako bi se naše rukometašice našle među najbolja četiri tima. U prvom kolu "Lavice" su bile bolje od Turske, a u drugom su poražene od selekcije Srbije.

Izabranice Dragana Adžića loše su počele meč, Italijanke su imale prednost 2:0, zatim 3:1, ali u sedmom minutu, golovima Miljanić, Mehmedović i Sare Vukčević naše su došle do izjednačenja. Italija je uspjela ponovo da dođe do vođstva. Imale su i tri gola razlike 10:7, ali su Crnogorke opet poravnale, a zatim i povele 13:10. Ipak, na poluvrijeme se otišlo sa neriješenim rezultatom, jer u posljednja četiri minuta prvog dijela "crvene" nijesu uspjele da postignu ni gol, dok su Italijanke mrežu Marine Vukčević tresle tri puta.

U nastavku je viđen mali broj golova. Naše rukometašice su bile konstantno u prednosti, a u zadnjih 12.minuta, vjerovali ili ne, postignut je samo jedan gol na meču. Srećom po nas, mrežu je zatresla Ivana Božović četiri minuta prije kraja.

Najefikasnija u našoj selekciji bila je Miljanić sa 5 golova, Mehmedović je dala 4, Knežević i Vukčević po 3, Tošković 2, a po jedan Despotović i Božović.

Crna Gora sjutra će u 10 sati igrati protiv Alžira. U drugom meču naše grupe sastaju se Turska i Srbija.

Grupa A:

1. Srbija         4   4   0   0   8
2. Crna Gora  3   2   0   1   4
3. Turska        3   1   0   2   2
4. Italija          3   1   2   0   2
5. Alžir            3   0   0   3   0

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније