Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Rukomet

03. 07. 2017. 14:36 >> 14:10

LEGENDARNI VUJA

Ako SLO ne bude trebalo, dabogda CG pobijedila

Crna Gora ima kreativnu, dobru i ozbiljnu reprezentaciju i mogu da budu iznenađenje na Evropskom prvenstvu, ocijenio je za Radio Crne Gore, selektor rukometne reprezentacije Slovenije, Veselin Vujović Vuja.

Nekada jedan od najboljih rukometaša svijeta, Cetinjanin Veselin Vujović Vuja radno provodi odmor sa porodicom u Budvi. Promoter je kampa Z23 koji organizuje slavni rukometaš Zoran Roganović uz napomenu da je na kampu, u dvije smjene, bilo preko 200 mališana iz Švedske.

Legendarni Vuja je neposredno pred intervju potpisao ugovor sa RK Kopar, tiho i nenametljivo, kakav je ustvari u privatnom životu. Sa puno poštovanja govorio je o Radio Titogradu, danas Radiju Crne Gore, uz koji je odrastao, o rodnom Cetinju, majci...

"Kad pređem granicu i uđem u Crnu Goru, bez obzira što treba vremena da se pronađe frekvencija ja uključim Radio Titograd, odnosno Radio Crne Gore. Ta riječ sa radija mi mnogo znači i vraća u djetinjstvo, pristalica sam radija", otkriva Vuja.

U rukometu je postigao sve i kao igrač, a i kao trener, sve mu to mnogo znači, svjetan je koliko ga ljudi vole i poštuju jer jeste građanin svijeta.

"Ja sam od početka znao jedno: ne mogu zamisliti svoj život da radim od 6 ujutru, da rano ustajem i imam ograničeno radno vrijeme. Kada sam krenuo u Šabac, ostala je anegdota, jedan moj klubski drug je prokomentarisao da ću se brže vratiti nego što sam uopšte krenuo. Moram priznati da sam tada bio ljut, ali kasnije, nakon 10 godina, kada sam došao na Cetinje i kada sam postigao sve što sam i zacrtao, tom drugu sam se posebno zahvalio. Sportski inat i motivacija su najvažniji, a najveće zadovoljstvo kad pobijedite boljeg od sebe", kaže Vujović.

Nerijetko Vuja kaže da je Šapčanin, jer u tom gradu živi preko 40 godina, ali planira da se vrati na Cetinje.

"Moj dom je tamo gdje je moja porodica. Na Cetinje ću se vratiti kad završim karijeru, tako sam odlučio. Na Cetinju mi je majka, malo sam proveo vremena sa njom, tako me život nosio. Najsrećniji sam kad dođem s jeseni i kad cijepam drva, pomažem da se spreme za zimu. Svaki iverak brižljivo složim i uvijek razmišljam kako to njoj znači. Razmišljam, koliko malo vremena sam proveo sa njom, a koliko toga joj dugujem. Kad pomislim da je jednog dana neće biti, stegne mi se oko srca", rekao je Vujović.

Veselin Vujović je podržao akciju rukomtaša i trenera iz svog rodnog grada da se obnovi poligon na kojem su učili prve sportske korake.

"Podržaću tu akciju i lično i finansijski jer taj poligon ima i svoju istorijsku vrijednost. Tu je istorija našeg sporta. Miško Popović koji je jedan od pokretača te akcije je živa legenda našeg rukometa i veoma ga cijenim i poštujem. Očekujem da će ta akcija uspjeti", poručuje Vujović.

Vuja je već ranije izjavio da neće pustiti bez borbe da Crna Gora pobijedi Sloveniju. Nek pobijedi bolji, kaže Vuja.

"Ako bude trebalo Crnoj Gori na predstojećem prvenstvu, a Sloveniji ne, dabogda nas pobijedili! Crna Gora ima kreativnu, dobru i ozbiljnu reprezentaciju i mogu da budu iznenađenje na Evropskom prvenstvu. Očekujem da se više ulaže u muški rukomet i bez obzira na rizik da ću se opet zamjeriti Peđi Boškoviću, moram da kažem da je najgore po muški rukomet što nijesmo imali nekog poput njega. Pratim dešavanja i uočavam da ministar Janović povlači dobre poteze. On je jedan sjajan sportista, mlad i pametan čovjek i nadam se da će učiniti sve da za svaki sport država bude majka, a ne maćeha", zaključio je Vuja.

Gorica Vukićević, Radio CG

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније