Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Rukomet

15. 06. 2017. 18:31 >> 18:21
4

UPRKOS PORAZU

"Lavice" izborile plasman na SP

Ženska rukometna reprezentacija Crne Gore plasirala se na Svjetsko prvestvo, koje će u decembru biti odigrano u Njemačkoj. Crnogorske rukometašice poražene su u Minsku, u revanš meču baraža, od Bjelorusije 25:23, a plasman na šampionat izborile su zahvaljujući trijumfu pred svojim navijačima 33:26.

Crna Gora je bolje otvorila meč i povela 6:3, ali je domaća reprezentacija reagovala i serijom 6:0 stigla do 9:6 u 21. minutu.

Crnu seriju našeg tima prekinula je Mehmedović pogotkom praktično iz mrtvog ugla.

Kod rezultata 10:7, dva puta smo se odbranili, da bi Ramusović smanjila na 10:8.

Nestrajuk je vratila tri gola prednosti Bjelorusiji (11:8), ali je finiš prvog dijela pripao "lavicama".

Mehmedović je pogodila za 11:9, da bi Raičević iz sedmerca smanjila na minus jedan i postavlila konačan rezultat nakon 30 minuta (11:10).

Raičević je na startu drugog dijela još dva puta pogodila iz sedmerca i vratila vođstvo "lavicama" 12:11. Nakon gola Ramusović Crna Gora je stigla do 14:12.

Raičević je nedugo zatim opet bila precizna sa sedam metara za plus tri (15:12).

Potom je uslijedila igra se gol za gol, da bi Ujkić je pogodila nakon kontre za plus 4 (19:15).

Nakon toga se domaća selekcija trgla i serijom 4:0 vratila stvari u egal na 10 minuta do kraja (20:20).

Nažalost, u finišu Crna Gora nije imala sreće. Kod rezultat 24:23 za Bjelorusiju Ramusović je pogodila prečku, a u sljedećem napadu Kotina je iz sedmerca otklonila sve dileme za konačnih 25:23. 

Najefikasnije u pobjedničkoj selekciji bile su Đurđina Jauković, Dijana Ujkić i Majda Mehmedović sa popet, dok je gol manje postigla Milena Raičević.

U bjeloruskoj selekciji početiri put u listu strijelaca upisale su se Natalija Vasileskaja i Karina Ježukava.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније