Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Rukomet

Objavio: S.V. [ zrkb.me ]

05. 05. 2017. 18:01   >>  17:50

"PLAVE" ŽELE REVANŠ

Adžić: Đer favorit, ali vjerujem u kvalitet tima

Rukometašice Budućnosti igraće u subotu (15. 15 sati) sa Đerom polufinalnu utakmicu završnog turnira Lige šampiona u Budimpešti, koja će četvrtu godinu zaredom ugostiti četiri najbolja tima elitnog klupskog takmičenja. ”Plave” su čarter letom, oko 10 sati i 30 minuta, doputovale u glavni grad Mađarske, odradile trening u dvorani ”Elektromos”, a u subotu će u ”Laslo Pap” areni pokušati da se revanširaju velikom protivniku za poraz u prošlogodišnjem polufinalu i naprave prvi od dva koraka ka ostvarenju sna i trećoj tituli prvaka Evrope koju su osvajale 2012. i 2015. godine.

I Đer će u Budimpešti pokušati da osvoji treći trofej Lige šampiona nakon što je bio najbolji na Starom kontinentu 2013. i 2014. U drugom polufinalu, kao i prošle godine sastaće se branilac trofeja CSM Bukurešt i Vardar.

Naše šampionke u Budimpešti će imati podršku više od 300 navijača koji dolaze sa željom da podrže trofejnu generaciju na putu do novog trofeja Lige šampiona.

"Zadovoljstvo je četvrti put sa ovom generacijom biti na finalnom turniru, naročito što se rastajemo nakon ovogodišnjeg turnira. Vjerujem da ćemo se pobjednički rastati jer je ova generacija puno dala Budućnosti i ostavila dubok trag u istoriji kluba. U punoj dvorani u kojoj će Đer imati veliku podršku sa tribina, ali i u kojoj će biti i naši navijači, vjerujem da ćemo biti bolji nego u prošlogodišnjem polufinalu i da ćemo uspjeti da ostvarimo veliki uspjeh, što eliminacija tima kao što je Đer svakako jeste. Svaki meč je posebna priča, vjerujem da smo neke stvari u našoj igri unaprijedili i da će se to vidjeti na finalnom turniru, dok je Đer sa Norom Mork mnogo opasniji u napadu u odnosu na prošlu godinu. I pored odsustva nekoliko igračica, vjerujem u kvalitet našeg tima, a izdanja u posljednjih mečeva daju nam za pravo da se nadamo pozitivnom ishodu. Đer jeste favorit, ali važno je da ostanemo mirni, fokusirani i da pružimo trenutni maksimum", kazao je Adžić.

Iako je bilo oscilacija tokom sezone, a naročito u prvom dijelu glavne runde, dvostruke šampionke Evrope uhvatile su pravi ritam kada je bilo najpotrebnije – u drugom dijelu glavne runde vezale su pobjede protiv Vardara i FTC-a u gostima, te Astrahana na domaćem terenu, dok su u dvomeču četvrtfinala potvrdile klasu protiv norveškog Larvika.

U Budimpešti je potrebno nastaviti u istom ritmu i u velikom stilu krunisati sezonu.

"Veliki izazov je pred nama i s nestrpljenjem ga očekujemo. Vjerujem da ćemo odigrati bolje nego u prošlogodišnjem polufinalu. Ekipe su slične kao i prošle godine, ali smo starije i iskusnije za godinu. Moramo više da uživamo u ovom meču i u ovom događaju jer traje samo dva dana i čitava sezona staje u ovaj vikend. Odbrana i naša tranzicija bi mogli da budu odlučujući i to su segmenti koje smo znatno unaprijedili u odnosu na prošlu godinu. Kao što sam i jednom prilikom kazala, došla sam u Budućnost i osvojila trofej, a voljela bih da iz kluba odem sa još jednim naslovom prvaka Evrope", kazala je pivot Dragana Cvijić.

Jedan od aduta Budućnosti u okršaju protiv velikog protivnika koji će imati i veliku podršku sa tribina ”Laslo Pap” arene mogao bi da bude sjajan golmanski tandem – Darli Zokebi De Paula i Marta Batinović su u sjajnoj formi i spremne da svojim odbranama doprinesu ostvarenja sna.

"Naporno smo radile da bi došle u situaciju da igramo na finalnom turniru. Ne smije da bude pritiska iako nas očekuje velika utakmica. Đer ima odličan tim, sa sjajnim pojedincima, ali i mi smo spremni za prvo finale koje nas očekuje u Budimpešti, jer tako moramo da posmatramo ovaj duel. Spremili smo se za njihove igračice, ali moramo da ”osjetimo” utakmicu i da uživamo, mislim da je to najvažnije. Ovo je ponavljam prvo finale, a ako slavimo, idemo u drugo finale. Svi timovi su veoma jaki i svi imaju isti cilj", kazala je Zokebi De Paula.

Crnogorski i mađarski velikan odigrali su do sada 16 međusobnih mečeva. Budućnost je dobila tri, Đer je slavio u devet mečeva, dok su četiri završena bez pobjednika.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније