Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Rukomet

[ Mina;Objavio: B.V. ]

14. 04. 2017. 12:40   >>  12:19

ADŽIĆ UOČI REVANŠA

Poslaćemo jasnu poruku rivalima

Budućnost želi da i revanš protiv Larvika odigra dobro i da rivalima na finalnom turniru u Budimpešti pošalje jasnu poruku, kazao je trener podgoričkog rukometnog tima Dragan Adžić.

Budućnost i Larvik odigraće sjutra revanš meč četvrtfinala Lige evropskih šampiona.

Prvi duel u Podgorici pripao je domaćinu 31:17.

Adžić je crnogorskim novinarima u Norveškoj, kazao da je njegov tim poslije ubjedljivog trijumfa u Podgorici na revanš doputovao bezbrižno, ali da ga neće odigrati tako.

“Revanš doživljavamo kao drugo poluvrijeme i tako ćemo ga i odigrati. Liga šampiona se ne igra često i treba tu utakmicu iskoristiti na najbolji mogući način. Tako smo se i spremali, bez obzira na razliku, nama treba dobra utakmica za još bolji osjećaj igrača na terenu i rješavanje nekih stvari za koje smo vidjeli da nijesu bile najbolje u prvom meču”, rekao je Adžić. 

On je naglasio da je uvijek dobro poslati poruku rivalima da se neka ekipa osjeća moćno i da ima ogromno samopouzdanje. 

“To nam je želja bila tokom cijele sezone, ali u određenom dijelu to nijesmo uspjevali. Ove godine je blizu finalni turnir i biće nam dobro takmičarski pokriven. To prošle godine nije bio slučaj, jer smo do Đera bili bez utakmica što se odrazilo na učinak ekipe. Ove godine poslije Larvika imamo samo tri sedmice do finalnog turnira, a odigraćemo i završnicu Regionalne lige”, kazao je trofejni stručnjak.

Prema njegovim rijaeima, podgoričkom timu za uspješan nastup na finalnom turniru treba maksimum svih igračica i koncentracija svih 60 minuta.

“Nama u sastavu koji će igrati finalni turnir treba maksimalan fokus svih 60 minuta, da bi mogli nadomjestiti neigranje nekih igrača koji su bili u Budućnosti i koji su sa nama osvajali trofeje", kazao je Adžić.

On je, komentarišući ostale četvrtfinalne duele, kazao je da su rezultati realni.

“Mec je pokazao protiv nas i Vardara, a protiv Đera to i potvrdio, da je kalitetna ekipa i dobro vođena. Vardar je u Danskoj potvrdio kvalitet i svoje ambicije, dok je otvoren meč između Bukurešta i FTC, iako je rumunski tim sa novim trenerom veoma ozbiljan”, kazao je Adžić.

Bek podgoričkog tima Đurđina Jauković, kazala je da će Budućnost meč početi kao da je prvi u Podgorici završen neriješeno.

“Počinjemo od početka, kao da je 0:0. Ne znam da li će biti kompletne, ali mi ćemo dati svoj maksimum. Revanš sa Larvikom iskoristićemo da se još bolje pripremimo za nastup na finalnom turniru. Treba da igramo odbranu kako znamo i da kroz tranziciju dođemo do lakih golova”, kazala je Jauković.

Ona je naglasila da u podgoričkom timu i pored ubjedljivog trijumfa neće biti opuštanja.

“Recept za novu pobjedu biće da ponovimo izdanje iz prvog meča. Da odbrana bude na nivou, po kojem smo i prepoznatljive. Budućnost će ići na pobjedu bez obzira na ubjedljivu prednost. Sjutra je nova utakmica i zaboravlja se ishod prve”, kazala je Jauković.

Pivot Suzana Lazović kazala je da je utakmica u Podgorici bila samo prvo poluvrijeme četvrtfinalnog dvomeča.

“Bilo je to samo prvo poluvrijeme, koje je na svu sreću koje je pripalo nama. Bez obzira na ishod prvog meča nećemo u revanšu imati problema sa motivom. Od početka sezone živimo za ove utakmice, spremamo se, posebno igrači koji zbog povrede dugo nijesu igrali. Duel sa Larvikom poslužiće nam da se što bolje pripremimo za finalni turnir, gdje nas očekuju teži mečevi”, kazala je Lazović.

U Larvik, osim Milene Raičević i Đurđine Malović, nije doputovala ni Ivona Pavićević, umjesto koje je u tim uvrštena Anastasija Babović.

Budućnost i Larvik odigraće u subotu 15. međusobni duel.

Crnogorski prvak dobio je šest, Larvik je slavio sedam puta, dok je jedan meč završen neriješeno.

Bili su akteri velikog finala 2015. godine, u kojem je crnogorski prvak slavio 26:22 (14:8)

Pamtiće se i polufinale 2012. godine, u kojem je Budućnost dobila oba meča (23:13 i 22:20) i izborila prvo finale Lige šampiona.

Godinu ranije Larvik je na putu ka jedinoj tituli prvaka Evrope u polufinalu eliinisala Budućnost, dobivši oba meča (27:24 i 25:20). 

Bio je finalista i dvije godine kasnije (2013), ali je u dvomeču poražen od Đera.

Larvik, koji je prošle godine zaustavljen u četvrtfinalu porazom od Vardara, u Podgorici je doživio jedan od najtežih poraza u klupskoj istoriji na međunarodnoj sceni.

Subotnji duel u Larviku počeće u 17 sati uz prenos na TVCG 2.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније