Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Rukomet

Objavio: P.R.

09. 04. 2017. 21:40 >> 21:15
2

ADŽIĆ ZADOVOLJAN

"Mjesto nam je u vrhu evropskog rukometa"

Budućnost se kvalitetno pripremila za Larvik i anulirala sve prednosti norveškog tima, pa je zasluženo na korak od četvrtog uzastopnog učešća na finalnom turniru, kazao je trener Budućnosti, Dragan Adžić.

Rukometašice Budućnosti pobijedile su večeras u Podgorici norveški Larvik 31:17 (14:9), u prvoj utakmici četvrtfinala Lige evropskih šampiona. 

Adžić je istakao da se osjećao veliki pritisak zbog čega je trebalo vremena da se dostigne željeni ritam, ali da su igračice na vrijeme zaigrale onako kako su i planirale, i došle do željenog cilja.

"U početku se osjetio pritisak, ali kako je vrijeme odmicalo igrali smo sve bolje i pokazalo se koliko smo se kvalitetno pripremili za Larvik. Uspjeli smo da anuliramo sve njihove kvalitete i došli smo do velike pobjede. Vjerujem da ćemo se četvrtu godinu zaredom naći na finalnom turniru i ostati tamo gdje nam je i mjesto, odnosno u vrhu evropskog rukometa. Djevojkama koje su počele bilo je malo teže zbog značaja duela, a po prvi put je EHF sedmica bila u sedmici u kojoj inače radimo na pripremi za četvrtfinalne mečeve ili finalni turnir. Morali smo da to pomjerimo zbog EHF sedmice, a kasni nam i forma kod nekih igračica. Ono što smo željeli i što smo dobili već od 20. minuta prvog meča je da imamo tim koji će se u revanšu dobro osjećati na terenu od prvog minuta. To je fenomenalno i doprinos svih igračica sa klupe je bio veliki", kazao je Adžić za zvanični sajt podgoričkog kluba.

Najbolja igračica svijeta diktirala je tempo na oproštaju od podgoričke publike (naredne sezone će nositi dres CSM Bukurešta) pokazala klasu – Kristina Neagu je postigla deset golova, ponovo imala sjajnu saradnju sa Draganom Cvijić, a kada je taj tandem na najvišem nivou, protivnici nemaju što da traže u duelu protiv Budućnosti.

"Hvala publici koja je bila sjajna i nosila nas do velike pobjede. Imamo veliku prednost uoči revanša, ali ništa još nije gotovo, jer moramo da budemo maksimalno ozbiljne i u Norveškoj. Respektovale smo sebe, potom i protivnika, a to je donijelo ovako sjajno izdanje i pobjedu sa 14 golova razlike. Moramo da se odmorimo, jer je pritisak uoči meča bio veliki, ali znamo da moramo da budemo na visini zadatka i u revanšu i želimo pobjedu i u Norveškoj", kazala je Neagu.

Desni bek, Katarina Bulatović bila je zadovoljna nakon najubjedljvije pobjede u međusobnim duelima protiv Larvika, ali i istakla da treba da se odigra i drugo poluvrijeme u Norveškoj.

"Ovo je samo prvo poluvrijeme i ne smije da bude opuštanja. Sigurno je da smo zadovoljne kako smo odigrale, naročito u drugom poluvremenu. Izdanje koje smo prikazali na početku drugog poluvremena treba da bude ono čemu težimo i u revanšu. Osjetio se grč na početku meča, ali je u nastavku sve bilo kako treba i dosta igračica je dobilo priliku i neke su se upisale u strijelce, što znači da Budućnost ima svjetlu budućnost", zaključila je Bulatović.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније