Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Rukomet

15. 06. 2013. 16:19   >>  16:21

DOBAR POSAO

ŽRK Budućnost predstavio pojačanja

Naš najtrofejniji rukometni klub Budućnost predstavio je danas pojačanja za narednu sezonu – Dankinju Kamilu Dalbi, Poljakinju Kingu Bizdru i nekada najbolju igračicu na planeti Rumunku Kristinu Neagu. “Plavi” dres će zadužiti i Marta Žderić koja zbog obaveza u Podravci nije prisustvovala današnjem presu.

“Drago mi je da sam u ovakvom društvu i da smo uspjeli da nastavimo tradiciju da možemo da dovodimo kvalitetne igračice iz raznih sredina. To ranije se nije moglo dogoditi, ali u međuvremnu je Budućnost postala šampion Evrope i sada je to klub u koji se rado dolazi. Naše nove igračice su mlade i mislim da će dolaskom u Budućnost dobiti mnogo. Znali smo koga dovodimo i znamo koje stvari kod njih moramo popraviti, kako bi postizali rezultate koje želimo”,kazao je strateg “plavih” Dragan Adžić.

Igračica koja je bez dileme u ovom trenutku među tri najbolja desna beka na planeti Kamila Dalbi po prvi put će igrati van Danske.

“Dolazim iz Danske i ovo mi je prvi put da napuštam svoju zemlji. Veoma sam uzbuđena. Bila sam ovdje i ranije i moj stomak mi je govorio da treba da se odlučim da pređem u Budućnost i radujem se zbog toga. Smatram da ću ovdje imati od koga da naučim još dosta stvari o rukometu. Nadam se da ću se brzo prilagoditi na način igre i da ću opravdati ono što se od mene očekuje”, poručila je Dalbi.

Najbolja igračica na svijetu iz 2010.godine Kristina Neagu je u proteklom periodu imala dosta problema sa povredama, 7.februara je operisala prednje ukrštene ligamente, ali vjeruje da će se brzo vratiti na pravi put.

“Veoma sam srećna što sam došla u Budućnost i sigurna sam da ću uvijek davati svoj maksimum kako bi pomogla timu. Nadam da ću doživjeti dosta lijepih trenutaka u Podgorici. Što se tiče povrede sada je sve u redu i nadam se da ću krajem ljeta početi da treniram sa ekipom i da ću se vratiti na pravi put”,jasna je Neagu

Dama iz Poljske je nedavno sa svojom selekcijom izborila plasman na SP u Srbiji, a onda se odmah priključila treninzima našeg tima u Podgorici.

“Rukomet je moj život i moji roditelji su igrali rukomet, tako da sam ja 24 časa u ovom sportu. Smatram da sam donijela pravu odluku, a pogotovo sam sigurna u to nakon odrađenog jučerašnjeg treninga sa ekipom. Prvi utisci su odlični”, kazala je Bizdra.

(handballme.me)

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније