Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Rukomet

zrkb.me [ Objavila R.B. ]

11. 03. 2017. 16:42 >> 16:37
5

LIGA ŠAMPIONA

”Plave” se revanširale FTC-u

Rukometašice Budućnosti sa četiri pobjede i dva poraza završile su glavnu rundu Lige šampiona – izabranice Dragana Adžića u posljednjem, šestom kolu druge faze takmičenja u Budimpešti su savladale FTC 24:23 (9:8) i revanširale se mađarskom timu za ubjedljiv poraz (33:25) u prvom međusobnom duelu u ”Morači”.

U sjajnoj atmosferi u ”Đula Elek areni”, ”plave” su vodile u najvećem dijelu meča, a pitanje pobjednika riješila je Neagu koja je u posljednjem minutu pogodila za 22:24 za veliku pobjedu u Budimpešti, treću vezanu u glavnoj rundi i sjajnu uvertiru pred četvrtfinalne okršaje koji su na programu 8. i 15. aprila.

Nakon posljednjeg meča u grupi 1, između Vardara i Tiringera biće poznato sa koje pozicije će dvostruke šampionke Evrope u četvrtfinale, a ukoliko makedonski tim ostvari pobjedu, ”plave” će osvojiti treće mjesto i za protivnika imati Larvik koji je završio na drugoj poziciji u grupi 2.

Katarina Bulatović i Kristina Neagu su bile najefikasnije sa po sedam golova, dok je Marta Batinović upisala 12 odbrana.

U redovima mađarskog tima koji je doživio prvi poraz u glavnoj rundi, najbolja je bila crnogorska reprezentativka Marija Jovanović sa šest golova.

Sjajno su ”plave” otvorile duel u Budimpešti i već u 8. minutu vodile su 4:0, nakon što su dva puta Bulatović, po jednom Cvijić i Neagu zatresle protivničku mrežu.

Irman je u 9. minutu imala zicer iz kontre za 0:5, ali je pogodila stativu, a onda je uslijedio pad u igri – ”plave” su još tri put pogodile okvir gola, bekovi FTC-a su se razigrali, Cvijić u 17. minutu zaradila drugo isključenje, a Začik u 18. donijela prvo vođstvo svom timu (5:4), nakon što je zaključila seriju 5:0 u kojoj je postigla tri pogotka.

Adžić je bio primoran da zatraži tajm-aut, nakon kojeg je Bulatović pogodila za izjednačenje (5:5) i prekid serije od 11 minuta bez pogotka Budućnosti.

Još tri puta je rezultat bio izjednačen (6:6, 7:7, 8:8), a Grbić je svojim drugim pogotkom postavila konačan rezultat prvog poluvremena – 8:9.

Nakon što je Sučanski pogodila za izjednačenje (9:9), uslijedila je serija od tri vezana gola Budućnosti (Neagu postigla dva) za vođstvo 12:9 u 35. minutu. Rumunska reprezentativka nastavila je u sjajnom ritmu i u narednim minutima, pa j u 39. pogodila za 14:11.

”Plave” su u tri navrata imale rekordna četiri gola viška (15:11, 41. minut, 17:13, 45. minut i 21:17, 54. minut), ali se domaćin nije predavao nošen velikom podrškom sa tribina.

Crnogorska reprezentativka Marija Jovanović čuvala je nadu mađarskom timu, ali ni njenih pet golova u posljednjih šest minuta nije bilo dovoljno za preokret, jer su se Bulatović, Jauković i Neagu pobrinule da ”plave” zadrže prednost i ostvare treću vezanu pobjedu u glavnoj rundi kojom su potvrdile da imaju kvalitet da idu do kraja u ovogodišnjem izdanju Lige šampiona.

 

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније