Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Rukomet

12. 06. 2013. 09:48 >> 09:49

RUKOMET

Crna Gora sa Njemačkom za EP

Muška rukometna reprezentacija Crne Gore igraće večeras u Podgorici sa Njemačkom utakmicu petog kola druge grupe kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Danskoj.

Neriješen rezultat protiv Njemačke za mušku rukometnu reprezentaciju Crne Gore, imajući u vidu okolnosti u kojima se nalazi, bio bi veći uspjeh nego pobjeda u prvom duelu u Manhajmu, kazao je selektor Zoran Kastratović. 

"Imajući u vidu okolnosti koji prate naš sastav rezultat koji bi išao u našu korist i osigurao nam plasman na EP, a za koji nam treba samo bod, u takmičarskom smislu bio bi veći uspjeh nego pobjeda u Manhajmu (31:27)“, rekao je Kastratović agenciji MINA.

On je kazao da po prikazanom u pripremnom periodu, bez obzira na odlazak Vladimira Osmajića u Katar, smatra da Crna Gora može protiv objektivno velikog favorita odigrati kvalitetno i prikazati dobru igru.

"Moramo ući u meč apsolutno motivisano i koncentrisano. Vjerujem i da ćemo uz veliku potrošnju energije uspjeti da se suprostavimo renomiranom rivalu“, rekao je Kastratović.

On je podsjetio da je Crna Gora blizu plasmana na šampionat i da bi joj bez obzira na rezultat u posljednja dva kola pobjeda Srbije ili Rusije u Astrahanu omogućila put u Dansku.

"Eventualno osvajanje boda protiv Njemačke, koja mora da dobije da bi se plasirala na EP, obezbijedio bi nam jedno od prva dva mjesta i lakše protivnike na žrijebu“, rekao je Kastratović.

Crna Gora je, nakon četiri odigrana kola, vodeća u drugoj grupi sa šest bodova.

Njemačka i Češka imaju po četiri, dok je Izrael posljednji sa dva boda. Dvije prvoplasirane selekcije izboriće plasman na EP, kao i najbolja trećeplasirana.

(MINA)

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније