Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Rukomet

Objavio: S.V.

22. 01. 2017. 20:04   >>  21:57

PROŠLI HRVATSKA I ŠVEDSKA

Mađarska izbacila Dansku, Katar šokirao Njemačku

Rukometaši Mađarske priredili su senzaciju na Svjetskom prvenstvu, pošto su u osmini finala eliminisali olimpijskog šampiona Dansku 27:25. Šokantan dan kompletirao je Katar koji je izbacio prvaka Evrope Njemačku 22:20.

Koliko su dobro Mađari odigrali govori podatak da rival nije nijednom vodio. Meč je riješen u samom finišu, nakon što je Magnus Landin pogodio za 24:24, Mađari su uzvratili preko Žolta Baloga i Gabora Časara za 26:24.

Mikel Hansen je pola minuta prije kraja vratio nadu Danskoj 26:25, ali je Časar stavio tačku na "i" 27:25.

Mađare je predvodio Mate Lekai sa šest golova, a po četiri su dali Balog, Žamali i Juhas. Kod Danaca su se istakli Mikel Hansen sa osam i Lase Svan-Hansen sa šest pogodaka.

Nakon olimpijskog, eliminisan je i evropski prvak. Njemci su sredinom drugog dijela imali četiri gola prednosti (17:13), a četiri i po minuta prije kraja plus dva (20:18), ali je Katar finiš odigrao fenomenalno.

Rafael Kapote je sa tri gola donio prvo vođstvo Kataru 21:20,  posljednji šut Njemaca je blokiran, da bi tačku stavio Ali, pa je selekcija sa Bliskog istoka prošla među osam najboljih.

Hrvatska je savladala Egipat 21:19. U četvrtfinalu igraće protiv Španije, koja je nastup među osam najboljih izborila pobjedom protiv Brazila 28:27.

Švedska je deklasirala Bjelorusiju sa 41:22.

Džim Gotfridson je nosio Šveđane sa osam golova, jedan manje dao je Niklasa Ekberg. Na drugoj strani najbolji je bio Artjom Karalek sa sedam pogodaka.

Mađari će u četvrtfinalu igrati sa Norveškom, dok je Švedska zakazala duel sa Francuskom.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније