Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Rukomet

[ Objavio: O.Z. ]

12. 01. 2017. 15:47 >> 15:22

NADAJU SE USPJESIMA

RK Partizan počeo sa pripremama

Rukometni klub Partizan 1949 iz Tivta zadovoljan je uspjesima u prošloj godini i nada se još boljim rezultatima u 2017.

U sezoni 2015/2016 rukometaši Partizana su osvojili Kup Crne Gore, a prvenstvo završili na drugom mjestu, dok su u klubu zadovoljni i kako su završi prvi dio ove sezone.

"Želio bih prije svega da se zahvalim i čestitam svim igračima koji su bili dio ekipe prošle sezone i osvajači Kupa Crne Gore, koje se pokazalo kao velika prekretnica za naš klub. To nam je omogućilo učešće u evropskom Čelendž Kupu, te istorijsku pobjedu nad prvim protivnikom u tom takmičenju. Jako sam ponosan što sam sa ovim momcima ispisao nove strane istorije tivatskog sporta", rekao je šef stručnog štaba Dejan Stjepčević.

Tivatski klub su ove pojačali Draškm Kaluđerović i Marko Drašković.

"U prvom dijelu sezone ova ekipa se još uvijek uigravala, što su pokazala blaga variranja u igri. Ipak, svi važni mečevi odigrani su sa maksimalnom koncentracijom i u tim trenucima mogao se vidjeti pravi kapacitet ove ekipe. Pored domaćeg prvenstva, Partizan je kao jedini crnogorski predstavnik u evropskom muškom rukometu ostvario prolaz u 16 najboljih u evropskom Čelendž Kupu. Naredno kolo ovog takmičenja igra se 18. i 19. fabruara kada će Partizan dočekati ekipu Valura sa Islanda, te gradu Tivtu prirediti još jedan rukometni spektakl", kazali su iz kluba.

Istakli su priznanja na individualnom nivou -kapiten ekipe, Duško Račeta, bio je nominovan za sportistu Tivta, dok je najbolji pojedinac i najbolji strijelac ekipe, Đorđo Peruničić, drugu godinu za redom proglašen za najboljeg rukometaša u Crnoj Gori.

Za nastavak sezone, klub najavljuje i nekoliko pojačanja, a razgovara se i sa nekim igračima iz inostranstva. Takođe, klub će se posvetiti mlađim kategorijama.

"Vjerujemo da je ključ napretka ove ekipe i uopšte rukometa u Tivtu u mladim igračima i školi rukometa. Imati dobru osnovu igrača iz Tivta velika je želja upravnog odbora i planiramo da angažujemo adekvatan kadar i počnemo sa učenjem najmlađih pojedinaca koji jednog dana mogu zaigrati za naš klub. Stvaranje novih igrača jeste težak i dug proces, ali i jedini ispravan, jer klub tako bogate istorije kao što je Partizan mora imati sopstvenu prepoznatu školu rukometa”, rekao je Tonino Fantić, predsjednik upravnog odbora kluba.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније