Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Rukomet

Objavio: P.R.

07. 12. 2016. 21:24 >> 22:06
4

ADŽIĆ PORUČIO

Jedna od većih pobjeda u životu

Selektor rukometašica Crne Gore Dragan Adžić, kazao je da sve što je poželio prije Evropskog prvenstva dobio iz utakmice protiv Češke, dodajući da je večerašnja pobjeda jedna od većih u njegovom životu.

Ženska rukometna reprezentcija Crne Gore pobijedila je večeras u Malmeu selekciju Češke 28:27 (13:12), u utakmici drugog kola C grupe Evropskog prvenstva u Švedskoj.

To je prvi trijumf crnogorskih rukometašica na šampionatu, nakon startnog poraza od Danske 22:21. Češka je doživjela prvi poraz, poslije pobjede protiv Mađarska 27:22.

"Sve ono što sam poželio prije prvenstva dobio sam iz ove utakmice, da dobijemo još nekog igrača. Danas smo definitivno, uz one juče, dobio Jelenu Despotović, dobili smo utakmicu čak i bez kapitena Milene Raičević uz sve one heroine koje nijesu sa nama. Jedna od većih pobjeda u mome životu", kazao je Adžić.

Mlade "lavice" su pokalaze i zrelost minut i po krije kraja sa dvije igračice manje.

"Imaju stvarno jedno veliko srce i nije im nimalo jednostavno bilo odigrati danas utakmicu. Malo smo, možda, bili napetiji nego protiv Danske, ali sve je to neko iskustvo i sa ovom utakmicom mislim da su godinu zrelije ili sa samopouzdanjem većim nego što je to bilo prije ovoga meča", rekao je Adžić.

Crna Gora će u trećem kolu, u petak u 18 sati i 30 minuta, igrati sa Mađarskom.

"Okrećemo se odmah Mađarskoj. Želja nam je da taj meč odigramo energetski i ovim odnosom kakav je danas bio i da probamo dobiti još nekog igrača, naravno uz dobru igru. Mislim da će se Mađarskoj vratiti Sučanski, a onda je to potpuno druga selekcija. To je reprezentacija koja ima jednu od najboljih igračica današnjice Anitu Gorbic. Biće izuzetno teško, a najvjerovatnije će odlučivati o plasmanu dalje. Imaju vrhunskog trenera, dakle jedan novi izazov za nas. Prvo da oporavimo sve igračice, da Milenu spremimo za petak, pa onda da odigramo jedan meč nakon kojeg ćemo biti zadovoljni kao nakon Danske i Češke", zaključio je Adžić.

Najbolje tri reprezentacije izboriće plasman u drugu fazu, u kojoj će se ukrstiti sa selekcijama iz grupe D, u kojoj su Norveška, Rusija, Rumunija i Hrvatska.

Mehmedović: Igre i pobjeda nijesu iznenađenje

Lijevo krilo, Majda Mehmedović kazala je da su igra i pobjeda crnogorske reprezentacije iznenađenje za širu javnost, ali ne i za one koji su dio nje.

Mehmedović je kazala da je bilo teško povrijeđene Milene Raičević, navodeći da su mlade crnogorske rukometašice pokazale da su i one iskusne.

"Nijesu gubile glave u kriznim momentima. Bile su mentalno spremnije od Čehinja, zbog toga smo pobijedile", kazala je Mehmedović.

Ona smatra da su crnogorske rukometašice još jednom pokazale koliko vrijede.

"Pobjeda je iznenađenje za sve, ali sam dugo igrala u Budućnosti i znam kako su djevojke vrijedne i koliko rade na sebi na terenu i van njega. Za javnost to možda jeste iznenađenje, ali meni nije, jer su još jednom dokazale koliko vrijede", kazala je Mehmedović.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније