Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Rukomet

[ Objavio: O.Z. ]

16. 11. 2016. 12:48 >> 12:48
1

CILJ PROĆI GRUPU

Jauković: Biće neobično bez Kaće

Bek ženske rukometne reprezentacije Crne Gore, Đurđina Jauković, kazala je da je glavni cilj na Evropskom prvenstvu u Švedskoj proći grupu. Takođe, rekla je da će joj na šampionatu biti neobično bez Katarine Bulatović, koja joj je dosta pomogla u karijeri.

"Lavice" će na Evropskom prvenstvu u Švedskoj, od 4. do 18. decembra, igrati u grupi C u Malmeu sa Danskom (5. decembra), Češkom (7. decembra) i Mađarskom (9. decembra).

Selektor Dragan Adžić računa na 20 igračica, među kojima nema osam djevojaka koje su nastupile na Olimpijskim igarama u Rio de Žaneiru.  Karijeru su završile Bojana Popović i Radmila Petrović, dok se Anđela Bulatović zvanično oprostila od nacionalnog tima. Nijesu pozvane ni Sonja Barjaktarović, Marija Jovanović, Katarina Bulatović, Jovanka Radičević i Biljana Novović.

"Reprezentacija zaista jeste dosta podmlađena ali sve su to igračice koje su već osjetile kako je igrati u “crvenom” dresu. Svima na prvenstvu poznat je naš sistem igre ali će biti mnogo teško da se sve ekipe odmah prilagode obzirom da to ne rade u svojim klubovima. Imale smo te dvije prijateljske utakmice sa Makedonijom u Podgorici, i odigrale dosta dobro uprkos tome što smo prvi put bile u izmjenjenom i novom sastavu. Imako tešku grupu, glavni cilj nam je da je prođemo ali vjerujem u sve nas i smatram da djevojke imaju snage za tako nešto. Nama trebaju utakmice, biće i grešaka i promašaja, ali jedino tako postaćemo pravi vrhunski igrači", kazala je Jauković u razgovru za portal Reprezentacija.me.

Ona je govorila i o odnosu sa Katarinom Bulatović, koje nema na spisku za šampionat Starog kontinenta.

"Prije svega, želim da naglasim da je Kaća jedan veliki čovjek. Kada sam je prije 4 godine gledala preko TV-a nisam ni pomišljala da mi jednoga dana može postati najbolji prijatelj. Od prvoga dana bila je tu za mene, pomagala mi u svemu i jednostavno prihvatila me kao da sam joj iz kuće. Od nje sam prvo naučila kakav čovjek trebaš biti a tek onda sportista. Savjeti da moram na svakom meču igrati srcem i da uvijek pružim svoj maksimum i dan danas ostali su duboko urezani u meni. Stvarno će mi biti veoma neobično bez nje, na svakom takmičenju smo bile cimerke ali šta je tu je. To je sport", kazal je Đina.

Takođe, ona se osvrnula i na poraz Budućnosti od Meca u posljednjeg kolu Lige šampiona. Jauković smatra da je možda bolje što je poraz stigao u grupnoj fazi elitnog takmičenja.

"Imamo dosta vremena da do naredne faze ispravimo sve greške. U odnosu na prošlu godinu naša bi prednost mogla biti to što imamo više igračica u rotaciji i činjenica da su mlađe igračice dosta dobro koristile ukazanu šansu. Sigurna sam da mlade igračice uvijek žele da daju sve od sebe i uprkos tome što to možda ponekad i ne ispadne dobro nema sumnje da svaka od njih pruža maksimum na parketu. Sa druge strane mislim da smo ove godine mnogo rasterećeniji obzirom da je ipak mnogo teže braniti titulu nego je osvojiti", zaključila je za portal Reprezentacija.me Jauković.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније