Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Rukomet

02. 06. 2013. 21:09   >>  21:09

PRVI PUT

Hamburg prvak Evrope

Rukometaši njemačkog Hamburga po prvi put u klupskoj istoriji osvojili su Ligu šampiona. U finalu odigranom u Kelnu Njemci su poslije velike drame, uzbuđenja i produžetaka uspjeli da sruše osmostrukog prvaka Starog kontinenta, Barselonu sa 30:29 (9:11).

Junak istorijskog trijumfa svakako je golman Johanes Biter, koji je u posljednjem minutu drugog produžetka odbranio dva zicera igrača Barselone i sačuvao stečenu prednost od jednog gola.

Prvo poluvreme Katalonci su riješili u svoju korist sa 11:9, ali se uglavnom igralo gol za gol.

U drugom dijelu Hamburg je najčešćeimao vođstvo, ali su Katalonci uspijevali da stignu. Na 30 sekundi prije kraja meča golman Barselone Arpad Šterbik je odbranio zicer Lindbergu, a onda je u posljednjim sekundama Barselona imala šut za pobjedu. Međutim, Biter je uspio da zaustavi udarac Rutenke pa je duel otišao u produžetke - 25:25.

U produžecima je nastavljena velika borba. Hamburg je preko Domagoja Duvnjaka stekao dva gola prednosti, ali Barsa je smanjila na minus 1. Ipak, na kraju duela, pomenuti Biter maestralnim odbranama više nije dozvolio novo izjednačenje. 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније