Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Rukomet

Objavila: D.Ž.

01. 09. 2016. 15:27   >>  15:08 3

BOŠKOVIĆ SMATRA

Bojana Popović pravo rješenje

Predsjednik Rukometnog saveza Crne Gore (RSCG), Predrag Bošković, ponovio je danas da se neće kandidovati na izbornoj Skupštini 24. septembra i da nema ideju ko će biti njegov nasljednik.

On je naglasio da je još u junu odlučio da se ne kandiduje ponovo, navodeći da je to nespojivo sa njegovom kandidaturom za potpredsjednika Evropske rukometne federacije (EHF).

"Još nemam ideju o novom predsjedniku, razgovaraću sa ljudima koji su u rukometnom sportu, koji imaju energiju i želju da se bave tim poslom. Onaj za koga procijenim da bi mogao da odgovori svim izazovima koji su ispred Rukometnog saveza u narednom periodu, dobiće moju podršku", kazao je Bošković agenciji Mina.

On je naglasio da smatra da je Bojana Popović pravo rješenje za nasljednika Dragana Adžića na mjestu selektora, navodeći da je u suprotnom ne bi predložio.

"Svakako to je samo prelazno rješenje, vidjećemo kako će to biti u narednom periodu. Ono što bih najviše želio je da Dragan Adžić promijeni odluku i da Crna Gora sa njim putuje na Evropsko prvenstvvo u decembru. Zavisiće to od njegovih privatnih i obaveza u Budućnosti, kao i analize koja će uslijediti tokom decembra kada će Upravni odbor na dnevnom redu imati izvještaj selektora sa Olimpijskih igara",rekao je Bošković.

On je istakao da će ključni cilj u novom četvorogodišnjem ciklusu biti Olimpijske igre u Tokiju 2020. godine.

Bošković je kazao da će ambicije na Evropskom prvenstvu zavisiti od sastava u kojem će crnogorska reprezentacija nastupiti.

"Kada se završi jedan olimpijski ciklus postavlja se plan za drugi. Ključni cilj u sljedećem četvorogodišnjem periodu biće OI u Tokiju 2020. Značajan broj igračica koje su igrale u Riju zbog godina neće moći da nastupe u Tokiju. Iz tog razloga već sada treba razmišjati o podmlađivanju reprezentacije i već na predstojećem Evropskom prvenstvu pružiti šansi onim igračicama koje će biti kandidati za Igre u Tokiju", rekao je Bošković.

On nije želio da, prije nego dobije izvještaj selektora, ocjeni razloge lošeg izdanja u Ro de Žaneiru.

"Imam neko svoje mišljenje koje ne bi javno iznosio prije nego dobijem izvještaj selektora i ne razgovaramo na tu temu. Postoji više faktora, ali najveća odgovornost je moja, pa selektorova i rukometašica. Shodno tome svako će preuzeti dio odgovornosti", rekao je Bošković.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније