Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Rukomet

Mina

01. 06. 2016. 16:05   >>  15:48

RUKOMETAŠI POČELI PRIPREME

"Rusija ozbiljan rival, imamo svoje šanse"

Reprezentacija Rusije je ozbiljan i kvalitetan rival, ali crnogorski rukometaši ukoliko daju svoj maksimum i odigraju kako znaju mogu parirati rivalu i nadati se plasmanu na šampionat, kazao je selektor Ljubomir Obradović.

Nekomletna muška rukometna reprezentacija Crne Gore okupila se danas u Podgorici i počela pripreme za baraž mečeve sa Rusijom u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo.

Prvi baraž duel na programu je 12. juna u Moskvi, dok je revanš tri dana kasnije u Baru.

Obradović je podsjetio da je crnogorska reprezentacija igrala sa Rusijom u grupi na Evropskom prvenstvu, ali da je tada bila lišena pomoći nekoliko igrača.

On je kazao da će biti neizvjestan nastup Vuka Borozana i Miloša Božovića.

Prema njegovim riječima, Borozan će se pridružiti saigračima 6. ili 7. juna.

"Božović mi je rekao da nije spreman i da ne bi da uzima mjesto nekom drugom momku koji je spreman i koji je zdrav. Borozan je jako bitan šraf u našoj mašineriji i bilo bi nam značajno kada bi mogao da nam pomogne makar u napadu", kazao je Obradović.

On je, komentarišući snagu rivala, da crnogorska selekcija mora iskoristiti njihovu tranziciju iz odbrane u napad.

"Imamo dosta brze momke, brze spremne igrače, tako da im ne dozvolimo formiranje njihove odbrane koja im je jače oružje. Da pokušamo da damo par golova na taj način. Kada uspiju da se promijene, imaju i visinu i težinu, jača im je odbrana u odnosu na napad, imaju dobru kontru", rekao je Obradović.

On smatra da Crna Gora ukoliko se pokaže u pravom svjetlu ima svoje šanse.

"Znači, ako odgovorimo na adekvatan, pravi način, jednom dobrom, čvrstom odbranom, i jednim strpljenjem, ako damo te lake golove o kojim smo pričali i jednim strpljenjem u napadu, da ne žurimo, da nas ne povuče polušansa imamo lijepe šanse. Ukoliko budemo srljali, neće biti dobro", rekao je Obradović.

Reprezentativni bek, Bogdan Petričević, kazao je da reprezentatcija ima desetak dana da se spremi i da se nada povoljnom rezultatu.

"Da razmišljamo optimistički i nadam se samo da će nas zaobići povrede koje su nam pravile dosta problema. U meč koji smo protiv njih igrali na EP ušli smo dosta oslabljeni, sa povredama, temperaturama i sigurno nijesmo pružili ni dio onoga što možemo sada da pružimo, ako budemo kompletni i zdravi. Rusija je rukometna velesila, dobra reprezentacija, na svakoj poziciji su veoma kvalitetni", rekao je Petričević.

Direktor reprezentacije, Petar Kapisoda, kazao je da će se Borozan pridružiti saigračima 6. ili 7. juna.

"To će mu biti prvi trening s loptom, tako da mi ne znamo u kakvom će stanju i raspoloženju, biti. Na spisku je. On u teoriji može da igra", rekao je Kapisoda.

On je najavio i da je Fahrudin Melić završio reprezentativnu karijeru i da će se u Baru, ukoliko mu obaveze dozvole, na prigodan način oprosti od njega.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније