Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Rukomet

04. 04. 2016. 18:25 >> 18:21

KVALIFIKACIJE ZA EP

"Lavovi" ne mogu na Srbiju i BiH

Muška rukometna reprezentacija Crne Gore nalazi se u trećem šeširu uoči žrijeba za kvalifikacije za Evropsko prvenstvo koje će se održati 2018. godine u Hrvatskoj.

Evropska rukometna fderacija (EHF) objavila je sastav šešira pred žrijeb koji će se za 10 dana održati u Dubrovniku.

Zajedno sa "lavovima" u trećem šeširu su i Srbija, Bosna i Hercegovina, Češka, Holandija i Portugal, tako da sa tim selekcijama ne mogu biti u istoj kvalifikacionoj grupi.

Sastavi šešira određeni su prema rang listi EHF-a.

Prvi šešir: Francuska, Španija, Danska, Poljska, Njemačka, Švedska, Island.

Drugi šešir: Makedonija, Rusija, Norveška, Mađarska, Slovenija, Bjelorusija, Austrija.

Treći šešir: Srbija, Češka, Crna Gora, Bosna i Hercegovina, Holandija, Portugal, Litvanija.

Četvrti šešir: Slovačka, Letonija, Ukrajina, Švajcarska, Izrael ili Rumunija, Turska ili Belgija, Finska ili Luksemburg.

Šampionat "Starog kontineta" u Hrvatskoj održaće se od 12. do 28. januara 2018, a kvalifikacije su na programu od 2. novembra 2016. do 18. juna 2017. godine.

U kvalifikaijama će biti formirane sedam grupa sa po četiri tima. Na EP će se plasirati po dvije najbolje ekipe iz svake grupe, kao i najbolja trećeplasirana.

Titulu evropskog šampiona brani Njemačka.

Izabranici selektora Ljubomira Obradovića prošlo Evropsko prvenstvo u Poljskoj, na koje su se plasirali kao najbolja trećeplasirana selekcija, završili su u prvoj fazi, pošto su upisali poraze u sva tri meča.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније