Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Rukomet

11. 05. 2013. 17:43   >>  17:43

LIGA ŠAMPIONA

Đer novi prvak Evrope

Rukometašice mađarskog Đera nove su prvakinje Evrope. Đer je danas u Vespremu, u revanš meču finala Lige evropskih šampiona, savladao Larvik 23:22 (13:8) i sa dva trijumfa prvi put u klupskoj istoriji osvojio šampionski trofej.

Mađarski prvak, čiji dres nosi crnogorska reprezentativka Jovanka Radičević, prvi duel u Larviku dobio je 24:21.

Đer je treći put igrao finale Lige šampiona, a do danas bio je bez evropskog trofeja, iako je četiri puta bio finalista Kupa EHF (1999, 2002. 2004. i 2005) i jednom Kupa pobjednika kupova Evrope (2006).

Larvik je finalista Lige šampiona bio još samo jednom, 2011. godine, kada je osvojio jedini trofej.

Najefikasnije u pobjedničkom timu, koji je u revanšu imao i sedam pogodaka prednosti, bile su Hajdi Loke i Jovanka Radičević sa po pet, dok je gol manje postigla Anita Gorbic.

U ekip Larvika Nora Merk je bila strijelac pet golova, dok su se po četiri puta u listu strijelaca upisale Lin Kristin Rigelhut Koren i Gro Hamerseng.

(MINA)

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније