Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Rukomet

15. 01. 2016. 10:56 >> 10:50
1

DANAS START ŠAMPIONATA

Lipovina: Na EP nijesmo došli turistički

Evropsko rukometno prvenstvo u Poljskoj počinje danas. Crnogorski rukometaši smjestili su se u Gdanjsku, a sjutra ih očekuje prvi meč na turniru, protiv selekcije Mađarske. U Grupi D, "crveni" će igrati još protiv Danske i Rusije.

Šampionat Evrope ćemo pratiti od danas do 31. januara, kada je na programu finale Krakovu.

Naša reprezentacija je imala naporan put do Poljske, iz Bara preko Dubrovnika, Zagreba, Kopenhagena do Gdanjska. Cilj "crvenih" je plasman u drugu fazu, čime bi obezbijedili lakšeg rivala u baražu sa Svjetsko prvenstvo.

Izabranici Ljubomira Obradovića upravo protiv Mađarske mogu pokazati najviše. Danska je izraziti favorit grupe, a šansu za bodove za drugu fazu ćemo tražiti i u meču sa Rusijom.

Mađarska se nije baš proslavila u kontrolnim mečevima, međutim borba za bodove je potpuno nešto drugo, a toga su svjesni i u našoj selekciji.

"Radili smo zaista mnogo naporno proteklih 15 dana i spremni dočekujemo ovo takmičenje. Iskreno nismo se previše bavili protivnicima, već uglavnom sobom, jer će od nas mnogo toga zavisiti. Resprektujemo protivnike, ali ih se ne plašimo, a nadam se da ćemo već na prvom meču pokazati da ovdje nismo došli turistički",kazao je Vladan Lipovina, prenosi portal Handball Montenegro.

Desni bek njemačkog Veclara smatra da će od kvalitetne odbrane zavisiti njihov učinak na meču sa Mađarskom.

"Iako su podmladili ekipu ponovo su ostavili nekoliko iskusnih igrače, a njihov vođe je Lsklo Nađ koji odlično zna kako se igraju ovakve utakmice. Ipak nadam se da ćemo nešto dubljom odbranom uspjeti da poremetimo njihovo najjače oružje u napadu, a onda i da ćemo mi u ofanzivi biti smireni i prije svega odgovorni. Spremni smo, motiva ne fali i jedva čekamo da počne šampionat", poručio je Lipovina.

Crnogorska reprezentacija treći put će nastupiti na šampionatu, a na prethodna dva nije uspjela da ostvari pobjedu.

U Norveškoj 2008. remi sa Rusijom bio joj je dovoljan za drugu fazu, dok je šampionat u Danskoj, šest godina kasnije, završila u prvoj fazi takmičenja sa tri poraza.

Šampinat Starog kontinenta u Poljskoj možete pratiti na Drugom programu TVCG.

Prvi takmičarski dan biće odigrane utakmice u grupama A i B.

Grupa A:

Francuska - Makedonija (18)
Poljska - Srbija (20.30)

Grupa B:

Hrvatska - Bjelorusija (16)
Island - Norveška (18.15)

Sjutra su na programu mečevi u grupama C i D.

Grupa C:

Španija - Njemačka (18.30)
Švedska - Slovenija (20.45)

Grupa D:

Crna Gora - Mađarska (18.00)
Danska - Rusija (20.30)

Raspored utakmica u našoj grupi:

16. januar:

18:00 Mađarska - Crna Gora
20:15 Danska - Rusija

18. januar:

Rusija - Mađarska (18.00)
Crna Gora - Danska (20.15)

20. januar:

Rusija - Crna Gora (17.15)
Danska - Mađarska (20.00)

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније