Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Rukomet

[ RTCG,Beta ]

09. 12. 2015. 23:10 >> 23:20

SRBIJA BLIZU OSMINE FINALA

Pobjeda Mađarske, "lavicama" dosta bod za 1. mjesto

Rukometašice Mađarske brzo su se oporavile nakon najtežeg poraza u istoriji i deklasirale domaćina Dansku 29:22.

Domaćin je bolje otvorio meč i poveo 7:3, ali su Mađarice vezale sedam golova, preokrenule na 10:7 i do kraja su samo uvećavale prednost.

Na kraju je bilo ogromnih sedam razlike 29:22.

"Lavicama" je tako za prvo mjesto dovoljan bod u duelu sa Danskom . A u slučaju poraza bile bi treće, pošto bi trebalo da se dogodi čudo, pa da Mađarska ne savlada Japan.

Prva pobjeda Srbije

Ženska rukometna reprezentacija Srbije ostvarila je danas prvu pobjedu na Svjetskom prvenstvu u Danskoj, pošto je u utakmici četvrtog kola Grupe A u Herningu savladala Japan sa 27:22 (13:12).

Srbiju je do pobjede predvodila Katarina Krpež sa šest golova, dok je Jovana Stojiljković postigla pet.

U selekciji Japana istakla se Jui Sunami sa pet golova.

U prvom poluvremenu je vidjena izjednačena igra i dosta neizvjesnosti u kom nijedna selekcija nije uspjela da stekne osjetniju prednost.

Početak drugog dijela igre nastavljen je u istom ritmu, međutim, Srbija je vremenom, najviše zahvaljujuči organizovanom i brzom napadu, kao i odbranama Jovane Risović, počela da stiče prednost.

Do kraja susreta izabranice Saše Boškovića su odigrale koncentrisano i na kraju došle do prvog trijumfa na šampionatu svijeta.

Ovom pobjedom Srbija je došla nadomak plasmana u osminu finala takmičenja, a za to će im biti potrebna pobjeda protiv Tunisa.

Srbija je u dosadšnjem toku Svjetskog prvenstva odigrala neriješeno sa Crnom Gorom, a poražena je od Mađarske i Danske.

Izabranice Saše Boškovića će narednu utakmicu, posljednju u grupnoj fazi odigrati u petak od 18.30 protiv Tunisa.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније