Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ostali sportovi

Л.В.

12. 12. 2023. 12:19 >> 12:19

NAJAVIO NAPAD NA TIMSKOG KOLEGU

Peres: Cilj je titula u narednoj sezoni Formule 1

Vozač Red Bula Serhio Peres rekao je da je naredne godine glavni cilj osvajanje šampionske titule u Formuli 1.

Peres je dobro počeo ovu sezonu, u prve četiri trke ostvario je dvije pobede, koliko i timski kolega Maks Verstapen. Međutim, Verstapen je poslije toga pobijedio u trci u Majamiju, u završnici je pretekao Peresa koji je krenuo sa pol pozicije i pobijedio u 17 od 18 narednih trka, uključujući i 10 uzastopnih, što je novi rekord takmičenja.

Meksički vozač je pao u formi, u pet uzastopnih trka nije uspio da se plasira u treći krug kvalifikacija i nijednom nije uspio da pobjedi Verstapena do kraja sezone, ali je sezonu ipak završio na drugom mjestu.

Upitan da li i dalje veruje da može da osvoji titulu sledeće godine, Peres je rekao: "To je glavni cilj".

"Već sam zauzeo drugo mjesto i želim da budem bolji od toga. Svjestan sam koliki je to izazov. Pokušaćemo ove zime da se pripremimo da novu sezonu počnemo dobro i da održimo konstantnost tokom čitave sezone", naveo je Peres za Skaj.

On je sezonu završio sa 290 bodova zaostatka za trostrukim svetskim šampionom, što je najveći zaostatak između prvoplasiranog i drugoplasiranog u istoriji Formule 1.

Peres je čitavu sedmicu proveo u fabrici u Milton Kinsu, nakon što je Verstapen obezbijedio titulu u trci u Kataru u oktobru, kako bi otkrio zbog čega je sporiji od njega.

On je dodao da je ova godina njegov dio ekipe učinila jačom.

"Mislim da nam je potreban bolji tempo i vrlo konstantna sezona. Ove godine smo bili kao na toboganu. Sljedeće godine imaćemo novu priliku. Da budem iskren, nisam ove godine bio potpuno skladan sa bolidom. Nadam se da sljedeće godine možemo da budemo mnogo jači, mnogo bolji. Vratili smo se krajem godine, mislim da su nekoliko posljednjih trka bile mnogo jače za nas. Moramo da odamo priznanje Maksu. Mislim da je imao najbolju sezonu u istoriji i bio je izvanredan", rekao je Peres.

Nova sezona u šampionatu Formule 1 počinje 2. marta trkom za Veliku nagradu Bahreina.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније