Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

19. 04. 2013. 22:52 >> 22:52

EVROLIGA

CSKA na F4, Efes u drami izborio majstoricu

Nakon Reala i CSKA je čekirao kartu za London i obračun najbolje četiri ekipe u Evropi. Moskovljani su slavili u Baskiji protiv Kahe Laboral sa 94:85 i dobili seriju sa 3:1 u pobjedama.

 Kaha nije bilo tako šuterski raspoložena kao u trećoj utakmici, ali izabranici Etorea Mesine nijesu to iskoristi u prvom dijelu, pa su na odmor otišli samo sa +2 (34:36). Međutim, serija 7:0 za CSKA na startu drugog poluvremena odredila je dalji tok utakmice.

Nervoza se uvukla u domaći tim, što je rezultiralo sa dvije tehničke greške, po jedna Noćioniju i klupi. Iskusni CSKA je to na maksimalan način koristio, stigao je do ogromnih 13 poena razlike (72:59).

Međutim, u posljednja četiri minuta, sa dvije trojke Ertela, kao i sjajnom odbranom domaći su prišli na samo tri poena minusa - 82:85, na nešto više od minut prije kraja!

Ipak, domaće je trojkom umirio Miloš Teodosić za nedostižnu prednost od šest poena - 82:88.

Kod gostiju istakao se trio Viktor Hrijapa-Nenad Krstić-Soni Vims sa po 19 poena, dok je Miloš Teodosić ubacio 13, uz četiri asistencije.

Kod domaćina najbolju igru pružio je Fabijen Kozer sa 19 poena, a Tomas Ortel ubacio je 17 poena, trojke 4/4.

 

 

Efes se poput "feniksa" izdigao iz pepela u četvrtoj utakmici, nadoknadio sedam poena zaostatka u posljednjem minutu i izjednačio rezultat u seriji, pa će se iduće u sedmice iograti majstorica u Pireju - 74:73.

Grčki tim je od samog početka bio bolji, ali ga je pad u igri na kraju treće i početkom četvrte dionice, koštao pobjede. Efes je, serijom od 8:0 u pomenutom periodu uspio da povede sa 62:58, ali je onda i on stao, pa se činilo da će tim aktuelni prvak Evrope već večeras završiti priču oko prolaska dalje.

Zahvaljujući Karlu Hajnsu i Jorgosu Princezisu, Olimpijakos je došao do osam poena prednaosti (70:62), na dva minuta i 45 sekundi do kraja.

Međutim, ni to nije pokolebalo domaće. U posljednjih 40-ak sekundi gosti su ušli sa prednošu od pet poena, da bi trojkom Džordana Fermara Efes prišao na 71:73. Tunčeri je potom ukrao loptu Lou, pa su "pivari" krenuli u napada.Farmar je pogodio prvo, a promašio drugo slobodno bacanje, a Džejmon-Alfred Lukas dvije sekunde prije posljednjeg zvuka sirene uhvatio odbijenu loptu, nakon šuta Šipa i postigao koš za pobjedu - 74:73.

Farmar je predvodio Efes sa 15 poena, dok je Semih Erden imao po 12 poena i skokova. 12 poena ubacio je i odlični Duško Savanović uz 6 skokova.

Najbolji u Olimpijakosu bio je Ejsi Lo sa 15 poena, 14 je ubacio Kostas Papanikolau, dok je Kajl Hajns ubacio 11 poena uz 5 skokova.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније