Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

19. 06. 2015. 17:12 >> 17:30
6

BLIZU ČETVRTFINALA

Crna Gora nakon drame savladala Bjelorusiju

Ženska košarkaška reprezentacija Crne Gore savladala je Bjelorusiju 77:72 u utakmici drugog kola E grupe Evropskog prvenstva u Mađarskoj i Rumuniji. Crnogorske košarkašice upisale su prvi trijumf u drugoj fazi šampionata, ukupno četvrti, i napravile veliki korak ka četvrtfinalu.

Pobjeda nad Bjelorusijom dobija na značaju, ako se zna da je ostvarena bez bez Jelene Dubljević koja je zbog povrede meč odgledala sa klupe.

Međutim, "crvene" su zbile redove i smogle snage da dođu do zlata vrijedne pobjede.

"Crvene" su bolje otvorile meč,  tokom prvog dijela su imale i plus 10, ali Bjeloruskinje nijesu odustajale i do odmora su smanjile na 33:31.

U 29. minutu Crna Gora je imala 11 poena prednosti, 54:43, ali su Bjeloruskinje napravile seriju 17:4 i ušlo se u dramatičnu završnicu.

Aleksić je nakon kontre donijela plus 3 našoj selekciji, na tri i po minuta do kraja 65:62. Popova je smanjila na 65:64, a onda je Škerović stupila na scenu.

Prvo je pogodila trojku za 68:64, pa je polaganjem donijela plus 6 71:65, a sve je zaokružila asistencijom Robinson za 74:70. Veremenko je na 15 sekundi do kraja smanjila na 74:72, a potom je Perovanović bila polovična sa linije slobodnih bacanja.

Smicina nije pogodila trojku, a Škerović je sa penala stavila tačku na pobjedu Crne Gore.

Najefikasnija u pobjedničkom timu bila je Milica Jovanović sa 20, Jelena Škerović je ubacila 19, dok je Anđelika Robinson meč završila sa 15 poena i 17 skokova.

U bjeloruskom timu najbolja je bila Katarina Smicina sa 21 košem.

TOK MEČA:

Prva četvrtina:

Utakmica u Debrecinu je počela, u ekipi Crne Gore nema Jelene Dubljević.

Prvi napad imale su Bjeloruskinje, ali Anđelika Robinson je bila odlična u odbrani i uspisala prvu blokadu na meču. Na drugoj strani, ni "crvene" nijesu uspjele da postignu prve poene.

Prva tri minuta meča pripala su našj selekciji. "Crvene" vode 8:3, Milica Jovanović je postigla prve poene na utakmici, pogodila trojku, Iva Perovanović je pogodla jedno slobodno bacanje, a Robinson sjajaj skok šut iskosa. Na drugoj strani Snitskina je bila precizna za tri poena.

Za sada je Milica Jovanović najraspoloženija u našem timu, postigla je 8 poena, od čega dvije trojke. Perovanović je postigla 5, za vođstvo od 17:10, na 4 minuta do kraja prve četvrtine. jelena Škerović i u ovoj utakmici sjajno prograva siagračice, već je upisala 4 asistencije.

Nakon nekoliko grešaka na obje strane, Papova je smanjila na šest razlike, a potom Škerović pogađa jedno slobodno bacanje - 18:12.

Crnogorske košarkašice bile su bolje u prvoj četvrtini, koju su riješile u svoju korist - 21:14. Posljednji koš u ovoj dionici postigla je Milica Jovanović, njenih 10 poena u prvih 10 minuta.

Druga četvrtina:

Drugu dionicu otvara Milica Jovanović, svojom trećom trojkom na meču - 24:14. Harding na drugoj strani smanjuje na 8 poena razlike.

Nekoliko minuta nije bilo koševa, a post su prekinule Bjeloruskinje, tačnije Lepčenko, koja je smanjila na 24:16, na 6 i po minuta do kraja poluvremena.

Konačno i "crvene" pogađaju, Robinson postiže svoj šesti poen nakon nove asistencije Škerović.

Bjeloruskinje su uspjele da smanje na četiri poena razlike - 27:23, na 4 i po minuta do odlaska na pauzu. Snitsina je pogodila iza linije 6.75m.

Iva Perovanović još jednom je bila polovična sa penala, što su bjeloruskinje u narednom napadu iskoristile da dodatno smanje razliku - 28:25.

Opet je Perovanović nepropisno zaustavljena pod priotivničkim košem, a ovog puta pogodila je oba bacanja, ali odmah su košarkašice Bjelorusije uzvratile na drugoj strani - 30:27.

Istopila se prednost naših, na minut do kraja poluvremena vidimo samo poen razlike - 30:29.

Bjeloruskinje su došle do preokreta i povele košem Lepčenko, ali Snežana Aleksić na  drugoj strani Snežana Aleksić pogađa trojku za novo vođstvo "crvenih" - 33:31.   

Tim rezultatom završeno je prvo poluvrijeme. U drugoj četvrtini Bjeloruskinje su bile bolje (12:17)

Treća četvrtina:

Veremenka pogađa, drugo izjednačenje na meču 33:33. Jovanović iz teške pozicije 35:33 za Crnu Goru. Veremenka pogađa uz faul, potom koristi dodatno bacanje, preokret Bjelorusije 36:35. Pogađa Robinson, ali Veremenka nastavlja da rešeta, pogodila je trojku 39, 37 za Bjelorusiju. Istom mjerom uzvraća Škerović, vodimo 40:39.

Serija Crne Gore 5:0 (Perovanović i Jovanović) za 47:41, tajm-aut Bjelorusija. Do kraja treće četvrtine četiri minuta i 15 sekundi. Pašić ssigurna sa penala za plus osam 49:41. Popova iz reketa prekida seriju naše selekcije 49:43. Tajm-aut Crna Gora.

Robinson koristi oba bacanja, 51:43, nešto više od 2 i po minuta do kraja treće četvrtine. Robinson je ispravila promašaj Pašić nakon kontre, 54:43 za Crnu Goru, najveća prednost na meču. Popović u posljednjim sekundama napada 56:46, ali u narednom napadu Smicina pogađa trojku 56:49. Kraj treće četvrtine.

Četvrta četvrtina:

Pet vezanih poena Troine na startu posljednje dionice, Bjelorusija je prišla na 56:53. Robinson je promašila dva zicera, kažnjava to Smicina trojkom, izjednačenje 56:56. Ispravila se Robinson 58:56 za Crnu Goru. Popova, pa Lečenko, preokret Bjelorusije 60:58. Tajm-aut Crna Gora.

Škerović pogađa uz faul, zatim koristi slobodno bacanje, rezultatska klackalica, vodimo 61:60. Bjelorusija opet vodi 62:61, četiri i po minuta do kraja. Aleksić nakon kontre za plus 3, 65:62. Tajm-aut Bjelorusija. Do kraja meča 3 minuta i 23 sekunde.

Popova je smanjila na 65:54. Ali, Škerović pogađa trojku u nradnom napadu 68:64! Robinson je ukrala loptu, faulirana je. Amerikanka polovična sa penala 69:64. Dva minuta do kraja. Tajm-aut Bjelorusija.

Lečenka takođe polovična sa linije slobodnih bacanja. Škerović nakon sjajnog prodora postiže pogodak, 71:65. Harding pogađa za tri 71:68. Faulirana je Škerović. Jedno od dva koristi, 50 sekundi do kraja. Lečenko za 72:70. Robinson pogađa za 74:70, ali Veremenko opet smanjuje na 74:72, nakon ofanzivnog skoka. Tajm-aut Crna Gora, 15 sekundi do kraja.

Faulirana je Perovanović. Jedno od dva korsiti Iva 75:72. Smicina je promašila za tri, lopta je za Crnu Goru. Škerović je faulirana, pogodila je oba bacanja, za konačnih 77:72.

 

Пратите нас на

Коментари6

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније