Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

18. 06. 2015. 14:19 >> 21:18
2

SJUTRA SA BJELORUSIJOM

Milatović: Vjerujem u djevojke

Nakon dva vezana poraza, crnogorske košarkašice takmičenje na Evropskom prvenstvu nastavljaju duelom sa Bjelorusijom, u drugom kolu grupe E . Selektor Momir Milatović vjeruje da njegov tim ima veliki motiv da pobijedi i da će pružiti maksimum.

Nakon lošeg izdanje i ubjedljivog poraza od Turske (61:41) na startu druge runde, izabranice Momira Milatovića odradile su trening u "Feniks areni" i počele sa uigravanjem taktike za duel protiv Bjelorusije u kojem žele da se vrate na pravi put i dokažu da je poraz od Turske bio samo loš dan.

"Ništa nije funkcionisalo u našoj igri u porazu od Turske. Ne mogu da kažem da djevojke nijesu željele pobjedu, ali mnogo faktora je uticalo na izdanje koje smo prikazali na startu druge faze. Dobro smo analizirali meč protiv Turske, osjetilo se i odsustvo Jelene Dubljević, koja nije mogla da pruži maksimum i igrala je i pored problema sa povredom. Međutim, moramo da se naviknemo da igramo i bez nje, a u preliminarnoj fazi smo pokazali da to možemo, gdje smo protiv Češke bez nje i Škerović, imali sigurnu prednost. Bjelorusija je poražena od Češke što dovoljno govori o kvalitetu ove grupe, čak se i Francuska mučila protiv Grčke. Vjerujem da imamo veliki motiv da ostvarimo pobjedu protiv Bjelorusije, da odigramo na našem nivou i tranzitno i u fazi napada i u fazi odbrane, što je naš kvalitet. U duelu protiv Turske vidjelo se da kada igramo sporije, praktično nemamo šansi protiv bilo kojeg protivnika. Vjerujem u ove djevojke, siguran sam da će pružiti maksimum, što je najvažnije, a svjesne su i na kojim segmentima treba da rade nakon lošeg izdanja protiv Turske", kazao je selektor Milatović, prenosi sajt KSCG.

"Crvene" vjeruju da imaju snage da se vrate na pravi put i ostvare pobjedu protiv Bjelorusije, koja bi ih stavila u odličnu poziciju kada je u pitanju borba za plasman na završni dio prvenstva u Budimpešti.

"Doživjele smo poraz na startu druge faze koji je posebno teško pao na psihičkom planu. Ali moramo što prije da zaboravimo na izdanje protiv Turske i okrenemo se duelu protiv Bjelorusije. Moramo da izvučemo pouke, da se dobro spremimo i da pružimo maksimum protiv Bjelorusije. Turska je taktički bolje spremila utakmicu nego mi, postavile su nam presing i zonu, a mi nijesmo imale adekvatan odgovor. Bjelorusija je slična ekipa kao Ukrajina protiv koje smo igrale u Temišvaru, ali su kvalitetniji od njih. Sigurna sam da će stručni štab dobro analizirati protivnika, a na nama je da sve te zamisli sprovedemo u djelo na parketu. Moramo da pružimo maksimum i da odigramo mnogo bolje nego protiv Turske ukoliko želimo pozitivan rezultat. I dalje vjerujemo u prolaz među osam najboljih, i dalje smo u igri i mi ne odustajemo jer je i dalje sve moguće", kazala je Jelena Škerović.

Duel Crne Gore i Bjelorusije na programu je sjutra u 15 sati i 30 minuta.

U večernjem terminu u grupi E, od 18 sati će igrati Grčka i Češka, a od 20.30 sati snage će odmjeriti Francuska i Turska.

Milutin Grgrur, TVCG

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније