Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

16. 04. 2013. 13:38 >> 13:38

MLADI STRUČNJAK

Jovović: Čast je voditi Budućnost

Biti trener košarkaša Budućnosti velika je čast i obaveza, kazao je novi šef stručnog štaba podgoričkog tima Igor Jovović navodeći da se zahvaljuje rukovodstvu kluba na ukazanom povjerenju.

Jovović, koji je kormilo preuzeo od Dejana Radonjića koji je imenovan za novog trenera Crvene zvezde, zahvalio se i dugogodišnjem saradniku na kvalitetnim preporukama koje su ga dovele na kormilo Budućnosti.



"Za mene je to velika čast i obaveza. Mlad sam stručnjak, prvi put sam u situaciju da budem prvi trener neke ekipe. Sa maksimalnom posvećenošću i željom pokušaću da odgovorim tom izazovu na pravi način. Prednost mi je što dobro poznajem igrački kadar, imamo sam izuzetnu saradnju sa momcima", rekao je Jovović na konferenciji za novinare.

On je najavio da će Budućnost zadržati sistem koji je sa Radonjićem gradila predhodnioh šest sezona.

"Mogu da obećam da ćemo na svakom treningu biti 100 odsto posvećeni i da ćemo crnogorsku ligu izgurati kako se od nas očekuje, odnosno da ćemo osvojiti titulu prvaka Crne Gore", rekao je Jovović.

On je kazao da je razgovarao sa igračima i da su oni pripremljeni i na takve situacije, navodeći da nikome u klubu ne pada lako jer odlazak Radonjića nije očekivan.

Sportski direktor Gavrilo Pajović kazao je da se nakon završene igračke karijere zaqjedno sa Radonjioćem vratio u klub.

"Tadašnja uprava je imala viziju i mislim da smo mi to odlično obavljali. Žao mi je, imali smo odličnu saradnju i dobre rezultate. U moje i ime kluba želim Radonjiću puno uspjeha", rekao je Pajović.

On je kazao da su počeci Jovovića vezani su za Budućnost i mlađe selekcije kluba.

"Prepoznali smo tu ozbiljnost, profesionalnost, predanost poslu koji obavlja i to ga je dovelo da bude pomoćnik Radonjiću. Sada je na novom poslu, jer nije isto biti drugi ili prvi. Imaće našu podršku da do kraja odradimo kako treba i osvojimo titulu prvaka", rekao je Pajović.

On je podsjetio da je Radonjić i ranije imao ponuda i da se i tada kao mogući njegov nasljedik pominjao Jovović.

Pajović je, odgovarajući na pitanje da li je Jovović privremeno ili dugoročno rješenje, kazao da će to dosta zavisiti od rezultata i ciljeva kluba.

"Moje mišljenje je da je spreman da vodi ekipu i da može profesionalno i svojim karakterom odgopvotri izazovu i biti pravo rješenje za Budućnost", rekao je Pajović.

Izvršni direktor Slavko Radulović kazao je da je Jovović šest sezona bio prvi saradnik Radonjića i sa velikim uspjehom promovisao igre Budućnosti.

"On je i u stručnom štabu reprezentacije Crne Gore, što je još jedan pokazatelj da je rukovodstvo kluba donijelo pravo rješenje", rekao je Radulović.

On je poželio uspjeh Jovoviću, da nastavi sa dobrim rezultatima, najavljujući da če se svi u klubu potruditi da mu pomognu da okonča šampionat.

Jovović će na klupi Budućnosti debitovati sjutra u Baru protiv Mornara.

(Mina)

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније