Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

15. 04. 2013. 08:56   >>  08:56

NBA

Lejkersi uspješni i bez Brajanta, rekord Denvera

Igrači Lejkersa nijesu dozvolili da ih poremeti povreda njihovog najboljeg igrača Kobi Brajanta. I bez njega savladali su San Antonio 91:86 i tako napravili veliki korak ka plej ofu. Denver protiv Portlanda ubilježio, za njih rekordnu, 55. ovosezonsku pobjedu, a na Istoku Njujork obezbijedio drugu poziciju.

U odsustvu Brajanta, lideri u timu Lejkersa bili su Dvajt Hauard, sa 26 poena i 17 skokova, i Stiv Blejk, koji je imao ulogu startnog pleja, upisavši 23 poena. Sparsi su već obezbijedili drugo mjesto na Zapadu iza nedostižne Oklahome, tako da već razmišljaju o plej ofu.

U timu gostiju standardno dobar bio je Tim Dankan, koji je ubacio 23 poena. Podbacio je njegov saigrač Toni Parker, koji očigledno nije u formi nakon saniranja povrede.

Što se Lejkersa tiče, na korak su od plej ofa. Juta ima pobjedu i po manje i meč manje. "Džezeri" večeras igraju u Minesoti, a onda protiv Memfisa u finalnom meču serije, dok Lejkersi odmaraju, prije nego što će, u oproštaju od regularne sezone, ugostiti ekipu Hjustona.

Nagetsi su protiv Portlanda stigli do rekordne 55. pobede u sezoni, ali su izgubili Keneta Farida koji je izvrnuo zglob i propustiće start plej ofa.

Hjuston je, savladavši Sakramento, preuzeo šestu poziciju, a do pobjede ih je predvodio Harden sa 29 poena i 9 asistencija. Ako zadrže šestu poziciju, igraće derbi Teksasa sa Sparsima.

Dirk Novicki je poenima protiv Hornetsa, u meču bez rezultatskog značaja, postao 17. igrač u NBA istoriji koji je postigao više od 25 hiljada koševa. Dalas je slavio, najefikasniji bio je Merion sa 21 poenom, dok je Njemac ubacio dva manje.

Majami je rutinski stigao do pobjede nad Čikagom, a Lebron je upisao 24 poena, sedam skokova i šest asistencija. Igrači Hitsa izveli su čak 41 slobodno bacanje, a ovu regularnu sezonu pamtiće po rekordnom broju pobjeda kod kuće.

Njujork je u završio posao u regularnoj sezoni. Karmelo Entoni, sa 25 poena, bio je najbolji u pobjedi protiv Indijane, ali će pauzirati do plej ofa, kako bi, poslije povrede ramena, spreman dočekao duele sa, vjerovatno, Bostonom.

Svi rezultati:

Lejkersi - San Antonio 91:86

Denver - Portland 118:109

Hjuston - Sakramento 121:100

Nju Orleans - Dalas 89:107

Njujork - Indijana 90:80

Toronto - Bruklin 93:87

Filadelfija - Klivlend 91:77

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније