Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

26. 04. 2015. 09:38   >>  09:38

POVRATAK MIROTIĆA

Voriorsi perfektni, Baksi i Netsi smanjili

Košarkaši Golden Stejt Voriorsa prvi su obezbijedili plasman u drugu rundu ple ofa NBA lige, pošto su i u četvrtom meču savladali Nju Orleans. "Ratnici" će se za finale Zapadne konferencije najvjerovatnije boriti sa Memfisom, koji je poveo 3:0 u pobjedama protiv Portlanda. Crnogorski centar Nikola Mirotić vratio se na parket nakon pauze zbog povrede, ali su njegovi Bulsi poraženi od Milvokija, pa će u Čikagu tražiti prolaz u polufinale Istoka.

Milvoki je u četvrtom duelu sa Čikagom došao do pobjede od 92:90, a junak Baksa je Džerid Bajls koji je sa zvukom sirene pogodio za trijumf svog tima, pa će Bulsi u ponedjeljak na svom parketu morati da izbore prolaz u narednu rundu.

Čikago je mogao do pobjede, gosti su imali napad pri rezultatu 90:90, ali je Kris Midlton ukrao loptu Deriku Rouzu, a trener Baksa Džejson Kid zatražio je tajm-aut kako bi organizovao posljednji napad.

Bajls je pobjegao Rouzu, primio loptu u reketu i bez problema postigao pobjedonosi koš.

U timu Milvokija nije bilo posebno raspoloženog pojedinca, svi igrači su postizali koševe, a najefikasniji je bio O Džej Majo sa 18 poena, Dadli je dodao 13, dok su po 10 ubacili Bajls, Midlton i Antetokunmpo.

Kod Bulsa, Džimi Batler je postigao 33 poena, što je njegov rekord karijere u plej-ofu, Pau Gasol je meč završio sa 16 poena i 10 skokova, dok je Rouz ubacio 14 poena i imao šest asistencija. Mirotić je na parket proveo 20 minuta i za to vrijeme je upisao pet poena i jedan skok.

Voriorsi su opravdali ulogu favorita uz još jednu fantastičnu partiju Stefa Karija koji je susret sa "pelikanima" završio sa 39 poena, osam skokova i devet asistencija.

Karija je pratio Klej Tompson sa 25 poena, a Drejmond Grin je dodao 22 uz 10 skokova.

Golden Stejt već može da se okrene narednu rivalu i to će, ukoliko se ne dogodi čudo, biti Memfis koji je sa 115:109 bio bolji od Portlanda i vodi sa 3-0 u seriji, te mu trijumf nedostaje za megdan sa "ratnicima".

Grizlise je u trećem meču predvodio Mark Gasol sa 25 poena i sedam skokova, Korni Li je posatigao 20 poena, a Zek Randolf je dodao 16 protiv tima koji ga je izbarao na draftu.

Nakon što je Atalanta dobila prve dvije utakmice na svom terenu, Netsi su u prvom meču večeri uspjeli da im uzvrate Bruklinu, i smanje na 2:1 u četvrtfinalnoj seriji.

Domaći su od starta krenuli agresivno, odigrali su sjajnu prvu četvrtinu koju su dobili sa 31:16. Hoksi su u drugoj uzvratili, ali su Netsi u nastavku ponovo preuzeli kontrolu i došli do pobjede.

Junak trijumfa Netsa u trećoj utakmici serije bio je Bruk Lopez sa 22 poena i 13 skokova, dok je Bojan Bogdanović dodao 19 poena. Istakli su se i Tadeus Jang sa 18 poena i 11 skokova i Džo Džonson, koji je utakmicu završio sa 16 poena, deset skokova i pet asistencija.

U redovima Hoksa, Demar Kerol je imao 22 poena i šest skokova, dok je Pol Milsap upisao 18 poena i 17 skokova.

Naredna utakmica u seriji igra se u ponedjeljak, takođe u Bruklinu.

Rezultati:

Istočna konferencija:

Bruklin - Atlanta 91:83 (1:2 u seriji)
Milvoki - Čikago 92:90 (1:3)

Zapadna konferencija:

Nju Orleans - Golden Stejt 98:109 (0:4)
Portland - Memfis 109:115 (0:3)

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније