Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

12. 04. 2013. 23:14 >> 23:15

EVROLIGA

Olimpijakos i Real hitaju ka fajnal-foru

Aktuelni prvak Evrope Olimpijakos i Real Madrid na korak su od plasmana među četiri najbolja tima u Evropi.Grčki tim je sa 71:53 nadigrao Efes, što mu je donijelo prednost od 2:0, a isti posao odradio je i Real, koji je savladao Makabi (75:63).

 

Efes je poslije samo pet minuta igre došao do vođstva od 12:2. Ipak, "crveno-bijeli" su krajem prvog i početkom drugog perioda, zahvaljujući trojkama Pere Antića, uspjeli da preokrenu rezultat i potpuno se vrate u meč.

Spanulis je potpm preuezo konce igre u svoje ruke i poveo Olimpijakos ka novom trijumfu, a i proradila je  odbrana grčke ekipe. Efes je trojkama trojkama pokušao da se vrati, ali ih je loše šutersko veče omelo u tome. Prednost domaćina je rasla,sve do konačnih - 71:53.

Najefikasniji igrač u pobjedničkom timu bio je Vasilis Spanulis, sa 15 poena, uz koje je imao i četiri skoka i osam asistencija. Vrlo dobre partije pružili su Pero Antić (11p, 7sk, 1as) i Kajl Hajns (12p, 3sk, 2uk).

Na drugoj strani se istakao Kerem Gonlum, sa 13 poena i 14 uhvaćenih lopti.

Drugi okršaj Reala i Makabija obilježio je Sehio Ljulj. Meč u Madridu odlično su otvorili Nikola Mirotić i Ljulj, ali je Logan održavao nadu za Izraelce. Uprkos vođstvu Reala od 18:8, Loganovih 12 poena vratilo je goste u igru, jer su prišli na samo dva poena zaostatka. Ipak, Sloter i Rejes su "pogurali" domaće i Real je za čas posla vratio dvocifrenu prednost, koju je iskusno održao do kraja - 75:63.

Ljulj je završio meč sa 26 poena, tri skoka i jednom asistencijom. U redovima Makabija istakao se Logan sa 19 poena.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније