Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

21. 04. 2015. 08:51 >> 09:11

I VORIORSI SIGURNI

Čikago poveo 2:0, povreda Mirotića

Košarkaši Čikago Bulsa i Golden Stejt Voriorsa ostvarili su nove pobjede protiv Milvoki Baksa, odnosno Nju Orleans Pelikansa u prvoj rundi plej ofa NBA lige.

Čikago je protiv Milvokija slavio sa 91:82, a Bulse je predvodio trio Džimi Batler - Derik Rouz - Joakim Noa. Drugi meč u Junajted centru bio je prilično nervozan, a u jednom duelu za loptu u finišu utakmice, umalo je došlo do tuče između crnogorskog centra Nikole Mirotića i košarkaša gostiju Zaze Pačulije. Ipak, njihovi saigrači su brzo reagovali pa je sve završeno sa guranjem na parketu.

Mirotić je lošije prošao u tom duelu, pošto je tom prilikom povrijedio mišić lijeve butine i parket napustio sa otečenim koljenom, a  koliko je ozbiljna povreda više će se znati nakon detaljnih medicinkih pregleda.

Mirotić je sinoć za 22 minuta u igri imao učinak od osam poena i četiri skoka.

Nakon što je u prvom meču postiogao 25 poena, Džimi Batler je odigrao još jednu sjajnu partiju, sinoć je ubacio 31 poen, uz 9 skokova i 2 asistencije, a bio je najbolji kada se odlučivalo, pošto je 14 poena postigao u posljednjoj četvrtini. Derik Rouz se košgeterski popravio, meč je završio sa 15 poena, ali i devet asistencija i sedam skokova, dok je Joakim Noa bio domanatan pod koševima, sa 19 skokova (15 defanzivnih), a imao je i 6 poena.

Kod Čikaga Majk Danlivi je postigao 12 poena i 6 skokova, dok je Pau Gasol dodao 11 poena (4-12 iz igre), 16 skokova i 4 rampe.

Najefikasniji kod Baksa bio je Kris Midlton sa 20 poena (8-20 iz igre), uz 6 skokova, Majkl Karter-Vilijams imao je 12 poena i 5 skokova, a Mejo, Henson, Bejles i Iljasova postigli su po 8 poena, mahom uz loše šuterske večeri.

Voriorsi su savladali Nju Orleans sa 97:87, uz 26 poena Kleja Tompsona, i tako još jednom odbranili prednost domaćeg terena. Golden Stejt nije blistao u drugom okršaju sa Nju Orleansom, ali su ipak došli do trijumfa, nakon što su bili u minusu 13 poena u ranoj fazi meča. Do kraja poluvremena domaći su uspjeli da se vrate, da bi meč prelomili sjajnom odbranom u posljednjih 12 minuta.

Najefikasniji kod "ratnika" nakon Tompsona bio je Stef Kari sa 22 poena (9-21 iz igre), 4 skoka i 6 asistencija, dok je Drejmond Grin upisao 14 poena (4-12 iz igre), 12 skokova i 5 asistencija.

Za Pelikanse je Entoni Dejvis upisao 26 poena (9-22 iz igre) i 10 skokova, Erik Gordon postigao je 23 poena, Tajrik Evans ostvario je učinak od 16 poena (4-13 iz igre), 10 skokova i 7 asistencija, a Noris Kol dodao je 11 poena.

Treće utakmice igraju se u četvrtak u Milvokiju i Nju Orleansu.

Rezultati:

Golden Stejt – Nju Orleans 97:87 (2-0)
Čikago – Milvoki 91:82 (2-0)

 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније