Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

09. 04. 2015. 23:15 >> 23:09

UNIKAHA POGURALA EFES

Makabi i PAO u četvrtfinalu, CSKA prvi

Makabi je slavio na gostovanju Albi 73:64 i eliminisao njemačkog predstavnika iz četvrtfinala. Tako je Panatinaikos prošao dalje i pored poraza u Beogradu od Crvene Zvezde 68:68. Unikaha je savladala Laboral Kuću 93:84 i u četvrtfinale poslala Efes. U istoj grupi CSKA je sigurnim trijumfom u Milanu protiv Emporio Armanija 88:79 potvrdio prvo mjesto.

Makabi će u doigravanje sa pozicije broj tri.

Devin Smit je sa 28 poena i 7 skokova predvodio prvaka Evrope, Brajan Rendl je postigao 13, a Sofoklis Skorcijanitis 10 koševa.

U domaćoj ekipi trio Leon Radošević, Džamel Meklin i Aleks Renfro su zabilježili po 10 poena.

Meč u Beogradu je obilježio Boban Marjanović, koji je prvo oborio dva rekorda, a zatim i pogodio pobjedonosna slobodna bacanja dvije sekunde prije kraja.

Marjanović već u prvoj četvrtini zabilježio devet skokova i došao ukupno do 249 skokova u sezoni – oborivši rekord Mirsada Turkdžana.

Na kraju prvog poluvremena najkorisniji igrač dosadašnjeg dijela elitnog takmičenja imao je 19 indeksnih poena (6 poena, 10 skokova), čime je stigao do ukupnog indeksa 607 i oborio rekord legende Makabija Entonija Parkera.

Najbolji u timu Zvezde bio je upravo Boban Marjanović sa 12 poena i 16 skokova, a kod Panatinaikosa istakao se Dimitris Dijamantidis sa 12 poena i šest asistencija.

Unikahu su do pobjede nosili Tulson sa 17 i Grendžer sa 15 poena. Na drugoj strani, Kozer je postigao 21, a San Emetrio 16 koševa.

Saša Kaun je ubacio 19 u Milanu i bio najzalužniji za pobjedu "armejaca", a Andrej Voroncevič 14 poena. U redovima Armanija Samjuel je zabilježio 18.

 

 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније