Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

[ kosarka.me ]

06. 04. 2015. 21:36 >> 21:30
1

SUPERLIGA

Budućnost sigurna, povreda Ivanovića

Košarkaši Budućnosti zabilježili su i 5. pobjedu u Superligi i tako se učvrstili na prvom mjestu. Izabranici Igora Jovovića lako su savladali Ibar rezultatom 80:56.

Domaćini su u prvoj četvrtini dobrom igrom stekli 9 poena viška (25:16), ponajviše zahvaljujući Vladimiru Dašiću. Budućnost je trojkom Popovića u 17. minutu stekla visoku prednost od 17 razlike (43:26).

Napomenimo da su za Podgoričane u ovome meču odmarali kapiten Šehović, Savović, Paunić i Planinić.

Do kraja dionice se igralo sa mnogo greška na obje strane, a Ibar je trojkom Kalića u finišu na odmor pošao sa 14 poena minusa (45:31).

Kod domaćih Dašić je na poluvremenu bio najefikasniji sa 14 pogodaka, dok je na drugoj strani Amerikanac Spenser Dikson postigao 7.

Ibar je treću dionicu otvorio sjanim zakucavanjem Tomaševića, a potom se igralo koš za koš do 26.minuta, kada su Rožajci koševima Džonsa i mlađeg Kalića prišli na 10 poena zaostatka, prinudivši Jovovića da reaguje tajm-autom.

Pozitivnu seriju gostiju prekinuo je Rikić faul košem u 27.minutu (56:43).

U posljednja 3 minuta treće četvrtine postignuta su još samo 4 poena, a distanca između večerašnjih rivala je ostala nepromijenjena (58:45).

Prve poene za aktuelnog šampiona na startu posljednjeg perioda igre postigao je mladi Radunović fenomenalnim zakucavanjem (uz faul), koje je izmamilo aplauze malobrojne publike na tribinama SC Morača.

Uslijedio je period atraktivnih poteza: blokada Džonsa, par zakucavanja Radunovića, egzibicija Ivanovića u driblingu. Epilog: 67:45 za ''plave" u 33.minutu.

Uslijedio je tajm-aut Kostića, nakon kojeg je zakucao Džons, a tom prilikom je povredu ramena zadobio Ivanović, koji je sa bolnom grimasom na licu napustio parket.

Do kraja susreta Budućnost je bez problema kontrolisala rezultat do konacnih 80:56.

Najefikasniji kod Podgoričana bio je Vladimir Dašić sa 24 poena, pratili su ga Radunović sa 12 i Popović sa 11.

Kod gostiju dvocifreni su bili Amerikanci Dikson (16) i Džons (10).

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније