Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

10. 04. 2013. 22:48   >>  23:47

EVROLIGA

Olimpijakos i Real sigurni kod kuće

Košarkaši Olimpijakosa pobjedom nad Efes Pilsenom 67:62, i tako obezbijedili početnu prednost u četvrtfinalnoj seriji Evrolige.

Osim malog broja poena, meč u Atini obilježilo je mnoštvo grešaka i promašaja, a domaćinu je pobjedu donijela mirnija igra u finišu.

Junak pobjede bio je Jorgos Printezis, koji je upisao 26 poena i 4 skoka, a najbolji tandem Olimpijakosa ove sezne Spanulis-Hajns ukupno je postigao "skromnih" 15 poena, ali je Amerikanac imao 9 skokova, a Spanulis 8 asistencija i 6 uhvaćenih lopti.

Igrači Efesa imali su loše veče, kada su u pitanju šutevi za tri poena, ubacivši samo jedan od 19 pokušaja sa distance.

U turskoj ekipi istakao se Kerem Gonlum, koji je iz par puta doveo goste u prednot, sa 17 poena i 5 skokova. Efes nije iskoristio greške protivnika u finišu, tako da sa četvrtfinalni duel počinje sa nulom.

Košarkaši Real Madrida savladali su Makabi sa ubjedljivih 79:53, u prvom meču plej-ofa Evrolige.

"Ponos Izraela" imao je prednost poslije prvog perioda, a onda je uslijedio debakl u drugoj sa 24:4. Gosti se nijesu oporavili od toga pa su u drugom dijelu postigli mizernih 16 poena.

Real je predvodio Rudi Fernandes sa 15 poena i 6 skokova, a pratili su ga Nikola Mirotić sa 14 poena, te Serhio Rodriges sa 10 uz isto toliko asistencija i 5 skokova.

Ni jedan igrač Makabija nije imao dvocifren broj poena, a najefikasniji su bili Šon Džejms i Riki Hikman sa po 9. Džejms je imao 6 skokova. 


Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније