Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

22. 03. 2015. 09:17 >> 09:10

NBA LIGA

Blijeda partija Mirotića u porazu Bulsa

U noći između subote i nedjelje odigrano je pet NBA utakmica, a junaci su definitivno košarkaši Detroita koji su napravili čudesan preokret i savladali Čikago sa 107:91.

 

Detroit je napravio istinski podvig, ne samo zato što je srušio Bulse, već na način na koji je to učinio. "Bikovi" su drugu četvrtinu dobili sa 36:14, u trećoj su imali plus 19, ali su i pored toga poraženi, jer su prosto nestali sa terena u posljednjih 19 minuta.

Upravo u tom periodu su Pistonsi napravili čudo tako što su ubacili čak 54 i primili samo 19 poena, i to sve bez najboljeg igrača (Džordž Monro) i sa dvojicom veterana, Džoelom Entonijem i Tajšonom Pricom koji su igrali na iznuđenim pozicijama "četvorke" i "petice" i odigrali fantastično prije svega u odbrani.

Svi igrači Detroita su bez sumnje junaci, ali kada se gledaju poeni, onda su bekovi Redži Džekson i Spenser Dinvajdi koji su zajedno ubacili 27 poena i imali 13 asistencija u drugom poluvremenu. U tom drugom dijelu je Pau Gasol postigao 17 (27 i 10 skokova), a njegovi saigrači ukupno samo poen više šutirajući 7/30. Kad je tako, ne može ni da se raduje.

Svi strijelci za Detroit bili su: Džekson 22, Batler 20, Koldvel-Poup 15, Dramond 14, Miks 12, Dinvajdi 10, Entoni šest, Prins i Toliver četiri.

Nikola Mirotić nije odigrao na nivou partija koje je pružao na prethodnim mečevima, pa je za 22 minuta postigao samo osam poena, imao pet skokova i četiri asistencije.

                                       

Izgleda da i Džejms Harden može da ima slab dan, pa je nakon rekorda karijere od 50 poena protiv Denvera u porazu Hjustona od Finiksa stao na 16, a bolji od njega bili su samo Džoš Smit sa 17 i Donatas Motiejunas sa poenom više.

Zato je u dresu "sunca" blistao Erik Bledsou i došao do rekorda karijere od 34 poena, te su Sansi nastavili da se nadaju plasman u plej-of.

                                      

Svi rezultati:

Indijana - Bruklin 111:123

Detroit - Čikago 107:91

Hjuston - Finiks 102:117

Memfis - Portland 97:86

Golden Stejt - Juta 106:91

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније