Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

22. 03. 2015. 08:23 >> 08:25
11

MEČ SEZONE

Budućnost protiv Partizana za drugo mjesto

Košarkaši Budućnost Volija večeras će dočekati Partizan u meču sezone koji će određivati sa koje pozicije će čak tri ekipe ići u plej of ABA lige.

 

“Plavi”, trenutno drugi na tabeli, moraju ići na pobjedu jer u slučaju poraza mogu završiti na četvrtom mjestu (ukoliko dobije i Cedevita na gostovanju u Solnokiju), i u tom slučaju za protivnika bi dobili najjaču ekipu u ABA ligi – Crvenu zvezdu.

U sličnoj situaciji su košarkaši Partizana, koji imaju odličnu seriju pobjeda u regionalnom takmičenju. “Crno-bijeli” su nanizali 12 pobjeda nakon poraza od Budućnosti, ali takođe, ako večeras izgube, mogu završiti na četvrtom mjestu.

Uoči posljednjem kola ABA lige čini se da najlakši posao ima Cedevita. Matematika je jasna – Zagrepčani u slučaju pobjede u Mađarskoj u najgorem slučaju će biti treći na tabeli, a ako Partizan bude slavio u Morači, onda bi zauzeli drugo mjesto, zbog boljeg skora u međusobnim susretima.

U međuvremenu  je beogradska ekipa pojačana, stigao je nedavno i Amerikanac na poziciji plejmejkera, Akojon.

’’Radi se o odličnom napadaču, i mnogo bi nam lakše bilo da on nije tu. Ima izuzetno brz šut, daće im potrebnu širinu koju nijesu imali u toku sezone. Međutim, neće ni njemu biti lako, jer smo mi ekipa koja igra dosta tvrdo u Podgorici. Ne treba zapostaviti ni individualni kvaliteti Mačvana, Pavlovića, Milosavljevića, Murića, Milutinova. Partizan je jako izbalansiran tim koji nije slučajno povezao 12 trijumfa’’, kazao je trener Podgoričana, Igor Jovović.

Utakmica počinje u 19 sati, a prenos možete pratiti na TVCG 2. Iz podgoričkog kluba juče su saopštili da karte za meč sezone neće biti puštene u prodaju, zbog velikog interesovanja sponzora.

Пратите нас на

Коментари11

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније