Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

16. 03. 2015. 08:59 >> 08:53

NBA LIGA

Vučević i Mirotić odlični u porazima

U noći između nedjelje i ponedjeljka odigrano je osam mečeva u NBA ligi. Veče su obilježile ponovo odlične partije Nikole Mirotića i Vučevića, ali nažalost njihove ekipe su poražene, kao i Minesota za koju nije nastupio Nikola Peković.

 

Rasel Vestbruk nije upisao novi tripl-dabl i pored toga je prikazao odličnu partiju i sa 36 poena, 11 skokova i šest asistencija predvodio Oklahomu do trijumfa nad Čikagom. Sjajni su bili i centri Tandera- Enes Kanter je imao po 18 poena i skokova, a Adams je ubacio 14 koševa.

Iako Mirotić ni ovaj meč nije počeo kao starter ponovo je bio najefikasniji u svom timu.

Bivši igrač Reala je za nepunih 29 minuta postigao 27 poena, a imao je četiri skoka i dvije ukradene lopte. Mirotić je trenutno u najboljoj formi, a ostaje da se vidi da li će do kraja sezone dobijati toliko minuta i povjerenje trenera Tibodoa, pogotovo jer se očekuje povratak poslije povrede Tadža Gibsona.

                                         

Zanimljivo da Čikago nije dobio na gostovanju u Oklahomi od 2010.

Orlandu nije pomogla ni odlična partija Nikole Vučevića da izbjegne poraz od Klivlenda na svom terenu 123:108.

Vučević je ubacio 22 poena, uhvatio 15 lopti (od čega devet ofanzivnih), a imao je i tri asistencije.

Tri igrača Klivlenda postigla su 79 poena ( Irving 33, Smit 25, Lebron 21), što je bilo dovoljno za siguran trijumf na Floridi iako u timu nije bilo povrijeđenog Kevina Lava. Njegov izostanak najbolje je “pokrio” Džejms koji je imao 13 asistencija.

                                       

Minesota je ubjedljivo poražena na gostovanju šampionima San Antoniju 97:123. U Vulvsima nijesu igrali Rubio, Peković, Garnet i Nil, pa se nije moglo ništa ni očekivati.

U ekipi Sparsa čak osam igrača imalo je dvocifren učinak, od kojih je najefikasniji bio Kavaj Lenard sa 15 poerna.

Košarkaši Hjustona pobijedili su Los Anđeles Klipersle sa 100:98 posle dramatičnog finiša meča koji je obilježio brutalan prekršaj nad najboljim igračem "raketa" Džejmsom Hardenom.

Žestoka borba vodila se u "gradu anđela", čuvena "brada" NBA lige je još jednom predvodila Hjuston do trijumfa, a njegovi čuvari frustrirani što ne mogu da ga zaustavi riješili su da primene što veću silu prilikom fauliranja.

Sredinom druge četvrtine nije to bio običan prekršaj, već je Met Barns rukama obuhvatio Hardena i brutalno ga bacio na parket, što je odmah izazvalo koškanje igrača oba tima, ali se situacija ubrzo smirila.

                                       

Koliko su igrači Klipersa bili grubi svjedoči i to da je Harden tačno polovinu od 34 poena postigao sa penala. Dodao je i po sedam skokova i asistencija, a pratili su ga Ariza sa 19 i Trevor Džons sa 16 poena i 12 skokova.

Malo je nedostajalo da domaćin slavi i junak je mogao da bude Blejk Grifin jer je ukrao loptu prilikom minimalnog vođstva Hjustona sa 99:98 na 14 sekundi prije kraja, ali je napravio faul u napadu i na liniju za slobodna bacanja poslao Hardena. Najbolji igrač "raketa" imao je polovičan učinak, a u preostalih osam sekundi Kris Pol je riješio da sam pokuša da izbori produžetak, ali je uz odličnu odbranu Arize promašio cio koš.

Oklahoma Siti – Čikago 109:100

L.A. Klipers – Hjuston 98:100

Nju Orleans – Denver 111:108

Orlando – Klivlend 108:123

San Antonio – Minesota 127:93

Toronto – Portland 97:113

Finiks – Njujork 102:89

Lejkersi-Atlanta 86:81

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније