Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

13. 03. 2015. 22:50 >> 23:41
1

PREDSJEDNIK SAVEZA POTVRDIO

Kosovo postalo član FIBA

Košarkaški savez Kosova večeras primljen u punopravno članstvo Svjetske košarkaške federacije (FIBA). Vijest, koja je na Kosovu bila iščekivana cijeloga dana, potvrdio je predsjednik KSK-a, Erold Belegu.

"Danas, 13. marta 2015., Kosovo je postalo 215. član FIBA-e i 52. član FIBA Europe. Srećan petak 13. Čestitke Kosovo!", napisao je Belegu na svom profilu jedne društvene mreže.

Pozitivan odgovor na prijavu za prijem Kosova dat je na kraju dvodnevnog sastanka Izvršnog komiteta FIBA-e u Ženevi. Kosovo je svoju prijava podnijelo 5. februara, tokom posjete FIBA-i kada je konstatovano da ne postoji više nijedan razlog da se odbije aplikacija Košarkaškog saveza Kosova, kada se ima u vidu da je Kosovski olimpijski komitet primljen u Međunarodni olimpijski komitet.

Najveći protivnik učlanjena KSK u FIBA-u bila je Srbija iz poznatih političkih razloga, jer ona Kosovo smatra dijelom svoje teritorije. Međutim, sve dileme oko učlanjenja Kosova odbačene su, kazao je u razgovoru za Anadoliju Erold Belegu, izjavom počasnog predsjednika FIBA-e, Bore Stankovića da je ta bitka izgubljena i da Srbija treba da se bavi drugim poslovima, a ne da sprečava učlanjenje Kosova.

Kosovo je, prema njegovim riječima, već ubačeno u žrijeb za kvalifikacije ovog ljeta za Evropsko prvenstvo za mlade do 20 godina, a očekuje se i učešće na kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2017. koje počinje na jesen, makar za mušku ekipu.

(AA)

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније