Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

27. 01. 2015. 09:23 >> 09:26

NBA LIGA

Porazi Pekovića i Vučevića

U noći između ponedjeljka i utorak odigrano je pet utakmica NBA lige pošto dvije nijesu mogle da počnu zbog jake sniježne oluje. Nevrijeme nije odgodilo mečeve Minesote i Orlanda, koji su ponovo poraženi. Nikola Vučević je ponovo imao dabl-dabl učinak, dok je Peković imao skroman učinak.

 

Orlando je izgubio na gostovanju protiv jedne od najboljih ekipa u ligi, Memfisa sa 103:94. Najzslužniji za trijumf domaćina bio je centarski tandem Grizlisa – Rendolf (24 poena, deset skokova, šest asistencija) i Gasol (16 poena, deset skokova i četiri asistencije).

Vučević je uz 18 poena imao i 12 skokova.

                                

Minesota nije mogla da parira Oklahomi, iako u domaćem sastavu nije bilo povrijeđenog Duranta. Tanderi su odsustvo "Durantule" nadomestili odličnom kolektivnom igrom, pa je pet igrača zabilježilo dvocifreni učinak. Rasel Vestbruk je bio predvodnik napada na "vukove" sa 18 poena, dok su Morou i Džekson dali po 14 poena.

Peković je imao osam poena i sedam skokova, a najbolji u Timbervulvsima su bili Jang sa 22 i Vigins sa 23 poena.

                               

Klipersi su nastavili sa dobrim partijama i ostavili pet pobjeda iza sebe poraz od Majamija koji je zabrinuo navijače tima iz Los Anđelesa. Ovoga puta, pao je Denver kojem najjača sila nije došla odakle je očekivao, jer je sjajnu partiju pružio Džamal Kroford koji je i povukao svoju ekipu do pobjede sa 23 poena.

Blejk Grifin je, i pored nešto slabijeg izdanja, došao do dabl-dabl učinka sa 14 poena i 10 asistencija, dok je Kris Pol ubacio jedan poen više. U odličnom svetlu pokazao se Met Barns koji je dao 18 poena uz dobar procenat šuta (2/4 za tri, 5/7 za dva i 2/2 sa slobodnih bacanja).

Sa druge strane, Taj Loson je došao do 19 poena i 11 asistencija, dok su Vilson Čendler i aron Aflalo dali po poen manje.

                               

Zastrašujuća oluja koja je harala Njujorkom nije dozvolila Niksima i Netsima da ugoste svoje protivnike, dok su turisti, koji su se zatekli u tom gradu, slikali mećavu koja nije pokazivala znake jenjavanja, tako da organizator ništa nije mogao po tom pitanju da učini.

Utakmica Niksa i Sakramenta biće odigrana trećeg marta, dok je NBA liga odlučila da susret Netsa i Portlanda premjesti za šesti april.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније