Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

24. 01. 2015. 10:31 >> 10:41

PARAKUSKI MVP

Evroliga: Ročesti u idealnom timu kola

Reprezenttovac Crne Gore, Amerikanac Tejlor Ročesti našao se u najboljoj petorci 4. kola Top 16 Evrolige, dok je titula najkorisnijeg igrača pripala njegovom saigraču Artsiomu Parakuskiju.

Parakuski je juče bio nezaustavljiv i predvodio je Njižni Novogorod do istorijske pobjede od 109:90 nad Anadolu Efesom. Bjeloruiski centar je ostvario svoj rekord sezone i bio je najefikasniji igrač svog tima sa 27 poena, što mu je donilo indeks korisnosti 37, što je najveća ocjena igrača u doasadašnjem dijelu Top 16 faze.

Parakuski je bio veoma efikasan, pogodio je 11 od 14 šuteva iz igre i svih pet sa linije slobodnih bacanja. Takođe je upisao šest skokova i tri blokade.

Ročesti je bio druga centralna figura u trijumfu ruskog tima. Plej crnogorske reprezentacije je postavio rekord Top 16 faze sa 15 asistencija. Postigao je 19 poena, a promašio je samo tri šuta. Njegov indeks je 31.

Pored igrača Njižnjija, u idealnoj postavi kola je i prošlonedjeljni MVP Nando de Kolo, koji protiv Unikahe (101:74) nije promašio nijedan šut (28 poena, 4 trojke) i utakmicu je završio s indeksom 32, a tu su još i Paulius Jankunas (Žalgiris), Vasilis Spanulis (Olimpijakos) i Markoš Bruks (Emprorio Armani) sa indeksom uspješnosti 31.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније