Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

18. 01. 2015. 09:32 >> 19:20

"RATNICI" UNIŠTILI "RAKETE"

Atlanta neuzaustavljiva za Bulse

Pred početak drugog dijela sezone NBA lige, Atlanta s vrha gleda ostatak Istočne konferencije.

Sa svojom efikasnom odbranom i ubojitim napadaom, Kajl Korver i društvo mogu se još dugo zadržati na čelu Istoka. Sinoć su protiv Čikago Bulsa upisali 12 pobjedu u nizu (107:99), a Kover je došao do rekorda sezone kada su u pitanju šutevi za trio poena. Postigao je sedam trojki, ukupno 24 poena, Al Horford je dodao 22, uz devet skokova, u pobjedi kojom je Atalanta izjednačila drugi najduži pobjednički niz u istoriji franšize. Pol Milsap je ubacio 16 poena, Džef Tejg jedan više, a upisao je i dabl-dabl učinak pošto je imao i 11 skokova.

U ekipi Čikaga najefikasnniji je bio Derek Rouz sa 23 poena, a najbolji igrač Bulsa je imao i 10 asistenicija i 8 skokova. Pau Gasol je ubacio 22, ali je ostatak tim bio prilično inferioran pa su 15. put ove sezone "Bikovi" osjetili gorčinu poraza.

Nikola Mirotić je na parketu proveo 15 minuta i za to vrijeme je postigao pet poena i imao 4 uhvaćene lopte.

Minesota je imala samo osam igrača u rotaciji, ali je na krilima najboljeg rukija ove sezeone, Endrua Viginsa, protiv Denvera došla do trijumfa od 113:105. Vigins je protiv Nagetsa postigao 33 poena, najviše ove sezone. Pogodio je 11 od 17 šuteva, uključujući četiri trojke. Rasopložen je bio i Tadeus Jang koji je meč završio sa 22 poena, dok je na drugoj strani Loson ubacio 22 poena. Jusuf Nurkić je za 15 minuta imao četiri poena uz devet skokova i dve asistencije.

Golden Stejt Voriorsi su nadigrali Hjuston u gostima i ubedljivo slavili sa 131:106. "Rakete" nijesu imale odgorvor na "rafalu paljbu" "Ratnika". Stef Kari i Klej Tompson su postigli po 27 poena, a Topson je bio sjajan i u odbrani pošto je zaustavio Džejmsa Hardena. Učinak najveće zvijezde Hjustona sveden je na 12 poena i četiri asistencije, dok je jedini raspoložen u poraženom timu bio Tim Hauard koji je imao 23 poena i 10 skokova.

Šarlot Hornetsi su nakon produžetaka savladali Indijanu, u meču sa malim brojem poena (80:71). Oboren je rekord po najmanjem broju poena poslije produžetka u šot-klok eri. Henderson je predvodio pobjedničku ekipu sa 20 poena, a ujedno je bio i najefikasniji igrač utakmice. Poen manje ubacio je Vest u redovima Pejsersa. "Stršljenovima" je ovo bila treća pobjeda ove sezone nakon produžetaka, baš kao i Indijani treći poraz, a četvrti u nizu.

Portland je sinoć poražen na gostovanju Memfisu, iako su u timu Trejblejzersa najbolji igrači imali dobar košgeterski učinak. Oldridž je postigao 32 poena, Metjus 23, a Lilard 23, ali su i pored toga Grizlisi došli do pobjede u neizvjesnoj zavšnici. Za ključne poene bio je zadužen Slovenac Beno Udrih (17 poena, 7-7 iz igre), koji je odlično anulirao odsustvo povrijeđenog Konlija. Od njega je efikasniji bio Rendolf sa 20 poena. Portland je tako stigao do svog trećeg uzastopnog poraza i ugrozio drugo mjesto koje drži na Zapadu.

Vašington je prije dvije noći poražen od Bruklina, ali sinoć se revanširao i nadigrao Netse, rezultatom 99:90. Vizrdse je do pobjede predvodio Nene sa 20 poena, a Bil je ubacio 17 poena. Uz pomenuti dvojac još su četiri igrača Vašingtona imala dvocifreni učinak. Džeret Džek je sa 22 poena bio najefikasniji igrač na utakmici, ali ta činjenica nije puno pomogla Netsima da izbjegnu 24. ovosezonski poraz. Lopez je postigao 15, a Džonson 12 poena. Teletović je ubacio svega pet poena.

NBA liga, rezultati:

Šarlot - Indijana 80:71
Detroit - Filadelfija 107:89
Bruklin - Vašington 90:99
Čikago - Atlanta 99:107
Hjuston - Voriorsi 106:131
Denver - Vulvsi 105:113
Memfis - Portland 102:98
Kingsi - Klipersi 108:117

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније