Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

02. 02. 2013. 18:59 >> 19:03
2

ABA LIGA: ZAGREB

Budućnost srušila Cibonu

Košarkaši Budućnosti savladali su u Zagrebu Cibonu 73:60 (16:26, 18:18, 14:14, 12:15) u 20. kolu ABA lige. Tako su se revanširali Hrvatima za poraz u prvom dijelu sezone (64:60) i stigli do dvanaeste pobjede u šampionatu.

Plavi su dominirali tokom cijele utakmice i Cibona, praktično, nije imala šanse da ugrozi prednost Podgoričana.

Nakon 10 minuta igre, Budućnost je vodila 26:16. Na startu druge četvrtine Podgoričani su stigli do 40:26, ali je Cibona serijom 6:0 smanjila zaostatak na ispod 10 poena.

Na veliki odmor se ipak otišlo sa dvocifrenim vođstvom Budućnosti - 44:34.

Ni u trećem periodu nijesu "plavi" dozvoljavali da ih Cibona stigne. I, iako su domaćeni u četvrtom periodu igre postigli tri poena više – ubjedljiva pobjeda upisana je na konto crnogorskog šampiona.

Najefikasniji na terenu bio je Vladimir Mihailović sa 23 poena i pet skokova, Aleksa Popović postigao  je 10, dok su po devet poena ubacili Strahinja Milošević, Džerald Li i Čedomir Vitkovac. Kod Cibone, Žižić je postigao 14, a Blesingejm 13 poena.

Budućnost u sljedećem kolu dočekuje Široki.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније