Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

[ Mina ]

24. 12. 2014. 22:06 >> 22:01

IZBOR KSCG

Suad Šehović i Marina Vučetić najbolji

Član Budućnost Volija Suad Šehović i Marina Vučetić iz Budućnost Volkana najbolji su crnogorski košarkaši u 2014. godini, u tradicionalnom izboru Košarkaškog saveza Crne Gore (KSCG).

Šehović je kapiten crnogorske reprezentacije i jedan od najboljih igrača Budućnosti, drugoplasiranog tima ABA lige.

On je u izboru, u kojem je učestvovalo 17 crnogorskih klubova, dobio 37 glasova.

U konkurenciji su još bili Nikola Žižić (7) i Vladimir Dašić (6).

Šehović zbog klupskih obaveza nije mogao da prisustvuje dodjeli priznanja, koju je, umjesto njega, primio otac Tahir Šehović.

Vučetić je sa ekipom Budućnost Volkana prošle sezone, osim dva osvojena trofeja na domaćoj sceni, izborila plasman na finalni turnir Međunarodne ženske regionalne lige.

Bila je u sastavu i seniorske reprezentacije, koja je treći put uzastopno izborila plasman na Evropsko prvenstvo

"Hvala svima koji su glasali za mene. Velika je čast biti najbolja crnogorska košarkašica. Hvala trenerima i saigračicama, jer bez njih ne bi dobila priznanja. To je obaveza da u narednom periodu budem još bolja", kazala je Vučetić.

Ona je u izboru dobila 20 glasova.

U konkurenciji su bile i prošlogodišnja dobitnica priznanja Biljana Turčinović (8) i Božica Mujović (8).

Najbolji crnogorski košarkaši u inostranstvu su član Orlanda Nikola Vučević i Jelena Dubljević iz Galatasaraja.

Oni zbog obaveza u klubovima nijesu mogli da prisustvuju dodjeli priznanja.

Za najbolje mlade košarkaše proglašeni su Miloš Popović i Božica Mujović.

Popović je bio MVP B prvenstva Evrops eu Mkaedoniji na kojem je Crna Gora osvojila zlatnu medalju sa svih devet pobjeda.

On je, osim što je bio najbolji igrač šampionata, bio i drugi strijelac sa prosjekom od 22,3 i prvi skakač sa 12 skokova po meču

"Trudiću se da u nastavku karijere dobrim radom i rezultatima priznanje. Izdvojio bih Evropsko prvenstvo, veoma bitno takmičenje, koje smo na tako trijumfalan način osvojili", kazao je Popović

Mujović je i prošle godine bila najbolja mlada košarkašica Crne Gore.

"Čast je ponovo biti među najboljima. Hvala trenerima i saigračicama jer bez njih to ne bi osvojila. Priznanje je za mene motiv više da nastavim da radim i dokazujem se", kazala je Mujović.

Selektoru muške kadetske reprezentacije Dušanu Dubljeviću pripalo je priznanje Goran Bojanić, koje se dodjeljuje za najboljeg trenera.

"Priznanje je za mene velika čast, ali ujedno i obaveza da u narednom periodu, u klubu i reprezentaciji, to opravdam. Hvala saradnicima koji su mi pomogli i svom klubu, koji je imao razumijevanja za mene za reprezentativne akcije", kazao je Dubljević.

On je istakao da mu je najdraži momenat bio osvajanje prvog mjesta na B prvenstvu Evrope.

"Dužni smo dužni da u A divitiji napravimo korak više i izborimo opstanak", kazao je Dubljević.

(Mina)

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније