Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

[ kosarka.me ]

21. 12. 2014. 21:06 >> 21:06
6

OSVOJILI PIONIR

Budućnosti pripao derbi

Košarkaši Budućnost Volija ostvarili su veliku pobjedu u derbiju 13. kola ABA lige. Podgoričani su, u punom Pioniru, večeras savladali Partizan rezultatom 72:61.

Podgoričani su od starta dali do znanja Partizanu da su u Beograd došli sa ozbiljnim namjerama.

Domaćin je u prvih 6 minuta postigao svega dva poena, a prednost ''plavih'' je u 7. minutu nakon trojke Rejnoldsa iznosila 8 poena (4:12).

''Crno-bijeli'' su se vratili u igru do kraja prve dionice predvođeni Milosavljevićem i Mačvanom (16:19).

Budućnost je zablistala u drugoj dionici i polako počela da se odvaja od ekipe diskvalifikovanog Vujoševića. Crnogorski sastav je brzo stekao dvocifrenu prednost, a poslije koša Nikole Ivanovića, semafor u Pioniru je pokazivao 20:35.

Jovovićevi izabranici su do kraja poluvremena održavali visoko vođstvo i na odmor pošli sa 13 poena viška (26:39).

Nerješiva enigma za Beograđane u prvih 20 minuta bio je Šehović, strijelac 11 poena, dok su u njihovim redovima bolji od ostalih bili Mačvan i Milosavljević sa po 7 koševa.

Podgoričani su i u nastavku održavali visoku prednost, koju je Partizan spustio na jednocifrenu u 28. minutu nakon dva bacanja Mačvana (36:45), a do kraja treće dionice dodatno smanjio (40:47).

Prišli su domaći igrači na startu četvrte dionice na 6 poena (43:49), ali ih je trojkom ponovo udaljio sjajni Amerikanac Rejnolds u 34. minutu (43:52).

Nijesu odustajali Beograđani predvođeni fenomenalnim bodrenjem punog Pionira, pa su trojkom Andrića prišli na samo 5 poena zaostatka u (49:54), ali ih je prvo Šehović trojkom, a potom i Rejnolds penalima odvojio na novi dvocifreni minus u 36. minutu (49:59).

Podgoričani od tog trenutka više nisu imali problema sa domaćinom, već su izvanrednom igrom poveli i sa 13 poena razlike (54:67), prednost koju su do isteka 40. minuta lako sačuvali. Konačan rezultat 61:72.

Najbolji u velikoj pobjedi kaznene ekspedicije iz Crne Gore bio je Šehovič sa 15 poena i čak 12 skokova, 14 pogodaka su dodali Rejnolds i Planinić, a 10 Vitkovac.

U timu Partizana, koji se ovim porazom udaljio od 4. mjesta koje vodi u plej-of, izdvojili su se Milosavljević sa 14 i Mačvan sa 12 koševa.

 

 

Пратите нас на

Коментари6

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније