Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

15. 12. 2014. 09:13 >> 09:11
1

POMEN KOŠARKAŠU

Od Harisove smrti prošlo 14 godina

U ponedjeljak, 15. decembra, navršava se 14 godina od smrti legendarnog košarkaša Partizana - Harisa Brkića.

 

Nepoznati napadač pucao je u Brkića 12. decembra na parkingu ispred dvorane "Pionir", tek pošto je košarkaš završio trening. Brkić je preminuo tri dana kasnije.

Brkić je odigrao ukupno 294 zvanične utakmice i postigao je 3.740 poena za klub iz Humske. U crno-bijelom dresu nastupio je na još samo tri utakmice prije kobnog 12. decembra.

Prve košarkaške dane napravio je u sarajevskoj Bosni sa deset godina. U Partizan je došao 1992. godine. Poslije pozajmice čačanskom Borcu, od sezone 1993/1994 nastupao je za prvi tim Partizana.

Narednih sezona sa velikim uspjehom igrao je za tim iz Humske, sa kojim je osvojio tri titule prvaka države i tri nacionalna Kupa. U sezoni 1997/1998, sa ‘crno-bijelima’ je igrao na ‘fajnal foru’ Evrolige u Barseloni.

Sa mladom reprezentacijom Jugoslavije osvojio je bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu u Turskoj 1996. godine, a bio je i povremeni član seniorskog državnog tima.

U sezoni 1999/2000 igrao je u podgoričkoj Budućnosti, sa kojom je osvojio još jednu titulu prvaka Jugoslavije. Krajem 2000. godine, ponovo se vratio u Partizan.

U znak sjećanja na Harisa Brkića, klubovi za koje je nastupao, Bosna, Borac, Budućnost i Partizan svakog ljeta organizuju memorijalni turnir.

U ponedjeljak od 11 časova na Centralnom groblju biće održan godišnji pomen tragično preminulom košarkašu Partizana.

Podsjetimo se nekoliko odličnih poteza velikog majstora:

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније