Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

13. 12. 2014. 14:18 >> 14:16
1

BITKA SA EVROLIGAŠEM

Jovović: Uz pomoć navijača do pobjede

Budućnost Voli uz pomoć navijača može pobijediti Cedevitu i trijumfom povećati šanse za visok plasman u ABA ligi, kazao je trener podgoričkih košarkaša Igor Jovović. Budućnost Voli i Cedevita odigraće sjutra u Podgorici utakmicu 12. kola ABA lige.

Jovović je podsjetio da je protivnik Budućnosti finalista regionalnog takmičenja prošle sezone, Evroligaš sa izuzetnim timom.

"Biće to derbi kola i utakmica od velikog značaja za oba tima. Cedevita je veoma izbalansirana ekipa, koja na svakoj poziciji ima dva kvalitetna igrača. Motori ekipe su Nemanja Gordić i Roko Leni Ukić. Tu je i sjajan šuter Fran Pilepić na spoljnoj poziciji. Ne treba zaboraviti ni potencijalne reprezentativce Hrvatske Luku Babića i Ivana Ramljaka", rekao je Jovović na konferenciji za novinare.

On je istakao da veliki roster omogućava treneru Cedevite dosta taktičkih stvari.

"U dobroj smo seriji, igramo dobro, ali je izuzetno naporan ritam. Moramo biti veoma koncentrisani i motivisani. Nadam se da ćemo uz veliku podršku sa tribina pružiti dobru partiju protiv jakog tima, i da ćemo doći do jako važne pobjede", rekao je Jovović.

On je naglasio da podgorički tim za sada ima fantastičan rezultat, deset pobjeda, navodeči da su neke ostvarene u duelima sa direktnim konkurentima za vrh.

"Pobjeda bi nam itekako značila. Mi se sada prevashodno okrećemo borbi za plej-of. To nam je primarni cilj. Trijumfom bi povećali šanse za što bolji plasman. Spremamo se vrlo strpljivo jer smo svjesni da je još 15 kola pred nama i da ništa nije gotovo", rekao je Jovović.

Prema riječima krilnog centra Bojana Subotića, rezultati Cedevite prošle i ove sezone dovoljno govore o njihovom kvalitetu.

"Oni igraju dobro ove sezone, ali mi moramo biti svjesni naše snage, jer i mi igramo dobro, a to sjutra moramo da pokažemo na terenu. Pozvao bih navijače da dođu u što većem broju jer bi pobjedom napravili dobru uvertiru za nastavak sezone", rekao je Subotić.

Budućnost je u dosadašnjem dijelu regionalnog takmičenja ostvarila deset pobjeda i ima tri više od sjutrašnjeg rivala.

Prošle sezone obje ekipe u međusobnim duelima ostvarile su pobjede pred svojim navijačima.

Budućnost je trijumfovala u Podgoriuci rezultatom 64:60, dok je u Zagrebu bilo 76:71 za Cedevitu.

Utakmica u dvorani Morača počeće u 17 sati.

(Mina)

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније