Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

12. 12. 2014. 08:53   >>  08:49

NBA LIGA

Oklahoma dobila Klivlend, Lebron povrijeđen

Samo dva NBA meča bila su na programu minule noći, a oba duela bila su zanimljiva. U derbiju, Oklahoma je uspjela da prekine Klivlendov niz od osam uzastopnih pobjeda savladavši ga sa 103:94, a za Kavalirse nije nastupio povrijeđeni Lebron Džejms, dok je Hjuston poslije dodatnih pet minuta igre slavio u Sakramentu sa 109:113 uz sjajnu partiju Džejmsa Hardena.

 

Klivlend je stigao na teren ekipe Tandera sa ozbiljnim kadrovskim problemom - Džejms je osjetio bolove u lijevom koljenu, pa je trener Dejvid Blat odlučio da iz predostrožnosti ne šalje prvu zvijezdu tima na parket. Oklahoma je to iskoristila i, uz raspoloženog Rasela Vestbruka u većem dijelu meča, a Kevina Duranta u završna dva minuta, stigla do šeste pobjede u poslednjih sedam nastupa, nakon očajnog starta sezone (3-12).

Taj očajan start desio se upravo zbog povreda moćnog tandema, koji je i presudio Klivlendu čiji duo Kajri Irving - Kevin Lav nije mogao da nađe adekvatan odgovor. Vestbruk je u prvoj četvrtini pogodio pet od svojih sedam šuteva, nadoknadivši tako 3/15 svojih saigrača, a meč je završio sa 26 poena. Durant je zastao na, na prvi pogled, skromnih 19 poena, no osam ih je dao u poslednjih minut i 45 sekundi, baš nakon što je Klivlend sa "-20" prišao na samo četiri razlike.

I dok je Blat pojašnjavao medijima poslije poraza da sa "Lebronom nije ništa strašno", da ga "očekuje uskoro", a potom priznao da je veoma strijepio za Irvingovo koljeno poslije, ispostavilo se lakše, povrede pred kraj poluvremena.

Međutim "kralj Džejms" je uradio nešto neobično. Kada je susret okončan prišao je svlačionici Oklahoma siti Tandera, zamolio čuvare da ga puste unutra kako bi pričao sa Durantom i nedugo zatim izašao na zadnja vrata. Novinari su pet minuta kasnije ušli kako bi intervjuisali domaće košarkaše, a Kevin Durant je na pitanje "Možeš li da nam otkriješ šta ste pričali?" kratko odgovorio sa "Ne".

                                        

Sa druge strane, Hjuston je tek posle produžetka uspeo da opravda ulogu favorita i u Sakramentu savlada Kingse sa 109:113.

Oba tima su u završnih desetak sekundi četvrte četvrtine promašili šuteve za pobjedu, Rudi Gej za sa "kraljeve" a Džejms Harden za "rakete", no u nastavku su gosti zagospodarili parketom i potom izdržali juriš domaćih ljubimaca koji, usled Terijevih i Hardenovih slobodnih bacanja u finišu, nijesu uspjeli da nadoknade propušteno.

Hjuston je, u iščekivanju povratka svog centra Dvajta Haurda na parket, uživao u Hardenovim čarolijama: uz ne baš sjajan šut (14/32 iz igre) stigao je do čak 44 poena, imao je osam asistencija, tri "krađe", četiri skoka i blokadu, sa po 15 poena pobedi su doprineli Ariza i Beverli, dok je kod Kingsa odskočio tandem Kolison - Meklimur, koji su postigli 24, odnosno 21 poen.

                                       

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније