Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

08. 11. 2014. 23:46 >> 00:24

ZASLUŽEN TRIJUMF

Jovović: Odigrali smo po planu

Budućnost je večeras protiv Mega Vizure dominirala tokom cijele utakmice, mnogo prije kraja meča uspješno je riješila pitanje pobjednika.

Trener "plavih", Igor Jovović, zahvalio se, kako je kazao, sportskim prijateljima iz Mega Vizure na korektnoj utakmici, i ocijenio da je njegov tim zasluženo došao do trijumfa.

"Odigrali smo kao što smo i planirali, dosta tvrdo u odbrani, i već poslije treće četvrtine smo imali vođstvo koje nam je, sa dužim napadima, garantovalo pobjedu. Uspjeli smo da tranzicionu igru protivnika ograničimo koliko je to moguće, jer stvarno imaju izuzetno talentovan tim, poletan, koji fenomenalno trči. Došlo je do opuštanja pri samom kraju utakmice, zato smo i primili 33 poena u posljednjoj četvrtini. Moramo, ipak da zadržimo fokus svih 40 minuta, naročito kad stignu egal utakmice", kazao je Jovović nakon meča, prenosi zvanična internet stranica Budućnosti.

Bojan Subotić je pružio još jednu dobru partiju. Ušao je s klupe i bio najefikasniji igrač meča sa 22 poena.

"Veoma važna pobjeda večeras. Igrali smo, prvenstveno, veoma dobro u defanzivi, ali ni u napadu bije bilo loše. Čestitam svim momcima na ovoj pobjedi, idemo dalje, spremamo se za naredni meč", izjavio je Subotić.

Gosti su igrali bez jednog od svojih najbojlih igrača, Nikole Jokića, bez kojeg nijesu mogli da pruže jači otpor Podgoričanima.

"Čestitam protivničkoj ekipi na pobjedi, Od početka nijesmo, na žalost, uspjeli da dovoljno jako uđemo u igru. Oni su počeli mnogo jače od nas. Moramo što prije da zaboravimo ovaj poraz, da nastavimo da radimo jako, i budemo bolji u sljedećoj utakmici", istakao je košarkaš Mega Vizure Dušan Čantekin.

Pobjedu crnogorskom šampionu čestitao je i trener gostiju, Dejan Milojević, koji je kao igrač nosio plavi dres.

"Čestitam, potpuno zaslužena pobjeda Budućnosti. Kvalitetnija je ekipa od nas, to je i pokazala. Krenula je kako treba, agresivno, jako. Mi sa druge strane, nijesmo odigrali kako je trebalo. Morali smo da uđemo u neki brži ritam, da uvedemo Budućnost u brzu igru, ali nijesmo uspjeli. Prilično su dobro čuvali Miljenovića, koji nije imao svoje veče. Jednostavno, naša igra je bila spora, nije to bila igra koja nas krasi kroz ovu ligu. Naravno, naše izdanje zavisilo je i od odbrane Budućnosti koja se dobro pripremila za utakmicu, i anulirala naše najjače stvari. Žao mi je što većina ovih mojih mladih momaka, koji imaju raskošan talenat nijesu to večeras i prikazali", kazao je Milojević.

Budućnost će sljedećem kolu biti gost ekipe Zadra, dok Mega na svom parketu dočekuje Solnok.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније