Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

08. 11. 2014. 20:43 >> 20:59
1

6 OD 7 U ABA LIGI

Budućnost sigurna protiv Mega Vizure

Košarkaši Budućnosti savladali su ekipu Mega Vizure u 7. kolu ABA lige, rezultatom 88:80 (27:19, 17:14, 18:14 i 26:33). Ekipa Igora Jovovića, bila je šuterski raspoložena, poseban doprinos šestoj ovosezonskoj pobjedi dali su igrači s klupe...

Bez Nikole Jokića, Mega Vizura je bila nemoćna u "Morači", crnogorski šampion vodio je tokom cijelog meča Bez jednog od najbojlih igrača, gosti su imali dosta problema u odbrani protiv raspoloženih Jovovićevih izabranika, koji su znali da to kazne.

Aleksa Popović je na startu meča brzo upisao osam poena, ali ključni igrač Budućnosti u prvom poluvremenu bio je Vladimir Dašić, koji je za prvh 20 minuta postigao 16 poena i predvodio "plave" do dvocifrene prednosti na poluvremenu – 44:33.

Domaći su dileme oko pobjednika otklonili u trećoj dionici, kada imali +16 - 62:46. Mega Vuzura posljednji put je imala jednocifren zaostatak u 26. minutu meča, kada je rezultat bio – 53:44.

Razlika je početkom posljednje četvrtine iznosila i 19 poena - 70:51, kada je Bojan Subotić pogodio trojku. Ostatak meča bio je samo formalnost za košarkaše Budućnost, koji su rutinski odradili posao u završnici.

Podgorički tim upisao je šesti trijumf, dok je Mega Vizura doživjela treći poraz u regionalnom takmičenju ove sezone.

Najefikasniji u pobjedničkom timu bili su igrači koji nijesu bili od prvog minuta na parketu, Subotić koji je meč završio sa 22 poena, i Dašić koji je ubacio 18. Istakli su se još i Džej Ar Rejnolds sa 16 poena (4 trojke) i Popović sa 14.

U ekipi koju predvodi bivši košarkaš Budućnosti, Dejan Milojević, najbolji je bio Dušan Čantekin sa 17 poena, dok su po 14 ubacili Aleksandar Marelja i Andrija Bojić.

Budućnost Voli će u osmom kolu, 15. novembra, biti gost ekipe Zadra, koji je večeras na svom parketu poražen od Olimpije da 60:67 (9:29, 26:15, 11:11, 14:12).

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније