Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

24. 10. 2014. 17:20 >> 17:17

ODBRANITI DOMAĆI TEREN

Jovović: Nastaviti seriju pobjeda

Budućnost Voli respektuje Cibonu, ali će sve učiniti da odbrani domaći teren i nastavi seriju pobjeda, kazao je trener podgoričkih košarkaša Igor Jovović. Budućnost Voli i Cibona odigraće sjutra u Podgorici utakmicu petog kola regionalne ABA lige.

Jovović je podsjetio da je gost podgoričkog tima zvaničnio šampion regionalnog takmičenja, koji je uspio da zadrži okosnicu ekipe iz prethodne sezone.

"Angažovanjem Damira Markote zatvorili su poziciju koja im je bila deficitarna odlaskom Darija Šarića. Očekuje nas jako zahtjevan meč, protiv kvalitetnog tima. Znamo da je motor ekipe Džeril Blesingejm, koji je prošle sezone, uz Šarića, ponio glavnu ulogu organizatora i skorera u timu. Ostali igrači u liku Marina Rozića, Davora Kusa, Ivana Siriščevića, Marka Jagodića Kuridže i Jura Lalića, daju im za pravo da mogu da odigrati kvalitetan meč", rekao je Jovović na konferenciji za novinare.

On je kazao da će se Budućnost Voli pripremiti da odigra tvrdu utakmicu i da po svaku cijenu "odbrani domaći teren". Jovović je kazao da je manje bitno ko je favorit u sjutrašnjem meču, već ko će pobijediti.

"Cibona je imala zahtjevan raspored ove sezone. Igrala je protiv Olimpije i Crvene zvezde, a izgubila je i od Mega vizure iako je imala ubjedljivu prednost. Njihovi rezultati nijesu objektivni i realni. Igramo na domaćem terenu i nećemo se nikome pomjeriti", kazao je Jovović.

On je ponovio da Budućnost Voli ima kvalitet da igra sa svima.

"Favoriti ne pobijeđuju uvijek. Nadam se da ćemo odigrati kvalitetno i trijumfovati, što bi bilo veoma dobro da sa pet uzastopnih pobjeda startujemo u ABA ligi", rekao je Jovović.

On je kazao da je zdrastveni bilten ekipe dobar i da nema povrijeđenih igrača.

"Oporavljamo se od meča sa Karšijakom i od perioda koji je iza nas, a u kojem smo imali zahtjevnih putovanja. Bićemo maksimalno spremni za utakmicu sa Cibonom", kazao je Jovović.

On je najavio da bi Nikola Ivanović u narednih sedam dana trebao da počne da trenira. Krilni igrač podgoričkog tima Bojan Subotić kazao je da je Cibona, iako to rezultati ne pokazuju, izuzetno kvalitetan tim.

"Dolazi nam šampion ABA lige i moramo imati dozu respekta prema njima. To je dobar tim, iako rezultati to ne pokazuju ove sezone. Moramo odigrati dobru utakmicu, požrtvovanu, sa puno energije, da bi mogli da se nadamo dobrom rezultatu", rekao je Subotić.

Budućnost Voli je u dosadašnjem dijelu ABA lige ostvariloa maksimalan učinak, dok je Cibona doživjela tri poraza, a samo jedan trijumf.

Prošle sezone obje ekipe u međusobnim duelima ostvarile su pobjede pred svojim navijačima.

Budućnost Voli je slavila u dvorani Morača 79:72, dok je u Zagrebu bilo 65:55 za Cibonu.

Utakmica u dvorani Morača počeće u 21 sat.

(mina)

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније